Menu

För kärlekens skull: Stockholm

Stockholm

Norrmalmskyrkan
lördag, 6 maj 2023 kl:18:00

Manskören Hellmans Drengar ger sig ut på turné och besöker Västerås, Stockholm, Tjörn och Göteborg. ”För kärlekens skull” är en konsert om just kärlek men också om mod. Om att tillsammans utmana tankar och känslor om det största av allt. På repertoaren hörs en bred blandning av pop, visa, musikal och klassisk manskörsmusik samt det nyskrivna verket ”Skapelsemorgon” av drengarnas arrangör och pianist John Korsgren med text av Pär Lagerkvist. Andra nyskrivna texter är gjorda av Kenneth Hedlund och övriga arrangemang av Jan Isaksson, båda medlemmar i kören. Dirigent är körens grundare och musikaliska ledare Claes Nyström och konserten ackompanjeras av vårt eget husband Hellmans Strengar.
Hellmans Drengar, grundad 1994 i Göteborg vill vara Sveriges modigaste manskör. Detta mod vill vi förmedla genom att vara normmedvetna i allt vi gör och på så sätt ifrågasätta den traditionella mansrollen. Vi vill också motarbeta homofobi som ofta lyfts fram som den företeelse som mest av allt isolerar män.
I vårt mansarbete delar vi kontinuerligt tankar, känslor, rädslor och förhoppningar och upptäcker att vi har de flesta av dessa gemensamt. Genom att lyssna på varandra känner vi igen oss själva och bryter den isolering som den traditionella mansrollen bär med sig. En grundläggande tanke som vi har med oss är att om män kan bryta isolering och ensamhet så skapar vi en bättre tillvaro för oss själva, andra män, kvinnor och våra barn.

Datum / Tid

lördag, 6 maj 2023 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Norrmalmskyrkan

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad