Menu

Oskar Linnros

Örebro

Conventum Kongress
fredag, 24 november 2017 kl:19:00

ÄNDRAD ÅLDERSGRÄNS: Tidigare åldersgräns 18 år har ändrats till att vara 13 års åldersgräns.


Oskar Linnros har varit en del av vår musikscen i över ett decennium och ses numera som en nyckelspelare i utvecklingen av svensk popmusik. Med det sjufaldigt Grammisnominerade albumet Vilja Bli (2010) startade han den våg av euforisk soul på svenska som kom efter, och med den mångbottnade, platinasäljande uppföljaren Klappar och Slag (2013) ritade han återigen om kartan för svensk musik.


För knappt en månad sedan presenterade Oskar Linnros Väntar – hans första egna släpp på fyra år. Väntar är det första i raden av släpp under det kommande året och är en samling låtar om gränslöshet, om att övervinna rädslan för nyhetssändningarnas katastrofer och att hitta en plats i en stängd värld. Vi hör en Oskar Linnros i sitt livs form – på en tron av driven orkestral pop, mångbottnade texter och stilrena melodier.


– Jag märker att de gamla låtarna fortsatt tala till folk medan jag varit tyst. Men efter att de nya låtarna släppts har jag märkt att jag kommit närmare de som lyssnar, som att jag äntligen nått fram. Nu väntar jag bara på att få mötas på riktigt, sjunga se folk i ögonen.


Röster om Väntar:
”Bäst… ett lysande modernt stycke soulpop om tillit i relationer." (Bäst, Aftonbladet)
”…det är sensuellt och sexigt med lätt hand och håller rena rama Prince-klassen" (GeGeGe, GP)
"Att skriva något som ens kan röra sig i närheten av det mästerverket (Den blomstertid nu kommer, anno 1695) utan att falla i bitar är svårt, på gränsen till omöjligt, men Oskar Linnros fixar det” (Psalm för skolgårdar, Jan Gradvall, Di)


Inför Örebros 700-års jubileum fanns ett behov av en ny teater och en stor sal som kunde användas för bl.a. ungdomsverksamhet. Dessutom behövdes hotell och kongresslokaler. Stadsfullmäktige tog därför beslut att bygga ett medborgarhus för dessa ändamål och med Folketshus-rörelsen som hyresgäst. 700-års jubiléet låg nära och bröderna Erik och Tore Ahlsén utsågs till arkitekter. Nu börjar en spännande resa för Örebro turism- och mötes bransch.

Datum / Tid

fredag, 24 november 2017 kl: 19:00

Plats

Örebro, Conventum Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad