Menu

Det har aldrig funnits en kvinna som Anna Karenina

Stockholm

Orionteatern
söndag, 11 februari 2024 kl:16:00

Dörrar öppnar 60 min innan föreställningen börjar.
Speltid 2 tim 50 min, inklusive paus.
Numrerad sittplats. Tillgänglighetsplats bokas via info@orionteatern.se.
Ingen återbetalning, byte till annan föreställning av Det har aldrig funnits en kvinna som Anna Karenina i mån av plats. Bytet måste ske senast 48 h innan föreställningen börjar.

Hon är inte olycklig. Men inte heller lycklig. Visst finns det kärlek i Anna Kareninas äktenskap, bara inte den där euforiska, förjävliga, underbara och passionerade kärleken. Den som hon inte ens vet att hon saknar, innan hon träffar Vronjski och hela livet vänds upp och ned.
Av Tone Schunnesson och Ragna Wei. I rollerna Emma Broomé, Martin Luuk, Freddy Åsblom, Rafael Pettersson, Rebecca Kaneld och Nadja Rosenberg.
Läs mer på orionteatern.se

Orionteatern, som startades 1983, har sitt ursprung i den fria barnteatern Modellteatern i Eskilstuna, som 1969 startades av en grupp teatermänniskor som Thomas Roos och under många år etablerade sig som en av Sveriges främsta barnteatrar och med vissa produktioner överförda till Sveriges Television, såsom Med slöja och svärd (1981) med bland andra Johan Rabaeus och Storklas och Lillklas (1982). Trots dessa framgångar tvingades teatern lägga ner sin verksamhet i Eskilstuna och söka en ny lämplig plats för sin fortsatta verksamhet. På Södermalm i Stockholm hittade de lösningen i en stor, före detta mekanisk verkstad och i och med flytten ändrade de namnet till Orionteatern.


Lars Rudolfsson och Stina Oscarson var tillsammans konstnärliga ledare för teatern mellan 2004 och 2011. Stina Oscarson lämnade teatern för att bli chef för Radioteatern 2011 medan Lars Rudolfsson stannade kvar som ensam konstnärlig ledare. Orionteatern är även en utbildningsteater med ett utvecklat samarbete med Teaterhögskolan och Dramatiska Institutet i Stockholm. Dessutom har man intimt samarbete med andra teaterkulturer och ett utvecklat utbyte av föreställningar med bl.a. Theatre de Complicité i London, Le Cirque Invisble från Paris och The Suzuki Company från Japan.

Datum / Tid

söndag, 11 februari 2024 kl: 16:00

Plats

Stockholm, Orionteatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

160kr - 350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad