Menu

The Quiet

Stockholm

Orionteatern Stora Scen
söndag, 5 maj 2019 kl:16:00

The Quiet för samman fem kvinnliga dansare i ett utforskande av vardagens koreografi. Olika former av muntligt berättande sätter dem i rörelse. Genom recitation, deklamation och bön rör sig dansarna kraftfullt in och ut ur bekanta och okända rörelser, där det vardagliga förskjuts, förhöjs och omvandlas. The Quiet synliggör de mönster som förs över från en generation till en annan, och förbisedda aspekter av tid lyfts fram - att ta sig tid, tidens gång, att falla ur tiden.


Jefta van Dinther är född och uppvuxen i Stockholm och har, genom sina verk med bland annat Cullbergbaletten, blivit en av Nordens och Europas mest internationellt efterfrågade koreografer. 2018 gästade han Orionteatern med solot GRIND och i maj är han tillbaka med ett nytt verk. Denna gång med de fem Sverige-baserade dansarna Lisa Drake, Kristine Slettevold, Alexandra Campbell, Agnieszka Dlugoszewska och Cecilia Roos. Dansarna har alla en betydande roll i Sveriges dansliv, men även för van Dinther personligen.


Jefta van Dinther återvänder också till samarbetet med ljusdesigner Minna Tiikkainen, ljuddesigner David Kiers och scenograf Cristina Nyffeler. Kvartetten har senast skapat det hyllade verket Dark Field Analysis tillsammans. Deras samarbeten kännetecknas ofta av att gränserna mellan mörker och ljus, det synliga och det osynliga suddas ut och att illusioner skapas där rummet och kropparna tycks upplösta.

Datum / Tid

söndag, 5 maj 2019 kl: 16:00

Plats

Stockholm, Orionteatern Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

195kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad