Menu

Trespassing

Stockholm

Orionteatern Stora Scen
lördag, 18 maj 2019 kl:20:00

Vad händer när vi hänger oss åt dans i djupa skogen en mörk sensommarnatt? Möter vi den romantiska folkloristiskt skimrande skogen eller ett skrämmande mörker fullt av rörliga skuggor och svärmande insekter? Har skogens själ lämnat människan? Har vi tappat kontakten med naturen?


Kompositören Mikael Karlsson och duon Siri Karlsson har tillsammans skapat Trespassing, en scenisk konsert inspirerad av ett skogsrave. En värld av prismatiska rytmer, råa syntar, jordiga improvisationer, jubelkörer, barocka figurer, nattflyn och vingfärder. Övernaturliga fenomen som bara inträffar i månens sken. Lusten att bara dansa, dansa, dansa, skrika, sjunga…


En scenisk konsertupplevelse som av instinkt styr oss rakt in i mörkret, ner under vatten och skenar iväg längs gnistrande tidsaxlar.


Mikael Karlsson är kompositör, bosatt i Harlem, New York. Han har i samarbete med koreografen Alexander Ekman komponerat musik till baletterna A Swan Lake och Midsommarnattsdröm som sattes upp på Oslooperan och Kungliga Operan i Stockholm. Han gjorde tillsammans med Anna von Hausswolff musiken till Nobelbanketten 2018. Mikael Karlsson har förutom klassiska uppsättningar också gjort musik till film och TV samt samarbetat med artister som Lykke Li, Anna von Hausswolff, Mariam Wallentin, Andreas Kleerup och Alicia Keys. År 2015 prisades han av American Academy of Arts and Letters.


Siri Karlsson är en prisbelönt duo som experimenterar med folkmusik, friform och psykedelia. Duon består av Maria Arnqvist på altsax, synthar och sång och Cecilia Österholm på tenornyckelharpa, synth och sång. 2018 skrev de beställningsverket Horror Vacui på uppdrag av Sveriges Radio. Det uruppfördes på p2 Art’s Birthday Party, Södra teatern. Deras musik har hörts i film och tv, de har spelat världen över, samarbetat med konstnärer som Eva Mág, Hong Kai Wai och andra artister och är ständigt sökande efter nya uttryck.

Datum / Tid

lördag, 18 maj 2019 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Orionteatern Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad