Menu

BRUSET - skolföreställning

Stockholm

Orionteatern
måndag, 23 oktober 2017 kl:10:00

Nypremiär för Bruset på Orionteatern!
Vem bestämmer vad som blir en nyhet? Hur vet man att det som står i tidningen eller på internet är sant? Vad och vilka får synas i media?

”Det är en alldeles underbar duvning i klick och källkritik, genrer och maktstrukturer som vuxna också borde se.”
Karin Olsson, Expressen

”Viktigt, intressant och roligt.”
Maina Arvas, DN

Bruset är en lekfull föreställning där publiken deltar aktivt och diskuterar med skådespelarna om hur media påverkar oss. Med hjälp av improvisation och material direkt hämtat ur nyhetsflödet skapas en föreställning som får sin publik kritiskt nyfikna på nyheter.

Under 2016 spelade Bruset för över 5000 mellanstadieelever på Orionteatern och på turné i Sörmland och Stor-Stockholm.

På scen: David Rangborg, Janna Granström, Olle Jernberg
Regissör: Sally Palmquist Procopé
Scenograf: Mats Sahlström
Kompositör och ljuddesign: Stefan Johansson
Ljusdesign: Raimo Nyman
Kostymdesign: Tove Berglund
Videoprojektioner: Johannes Ferm Winkler / Visual Relief

Längd: 50 min utan paus

Orionteatern, som startades 1983, har sitt ursprung i den fria barnteatern Modellteatern i Eskilstuna, som 1969 startades av en grupp teatermänniskor som Thomas Roos och under många år etablerade sig som en av Sveriges främsta barnteatrar och med vissa produktioner överförda till Sveriges Television, såsom Med slöja och svärd (1981) med bland andra Johan Rabaeus och Storklas och Lillklas (1982). Trots dessa framgångar tvingades teatern lägga ner sin verksamhet i Eskilstuna och söka en ny lämplig plats för sin fortsatta verksamhet. På Södermalm i Stockholm hittade de lösningen i en stor, före detta mekanisk verkstad och i och med flytten ändrade de namnet till Orionteatern.


Lars Rudolfsson och Stina Oscarson var tillsammans konstnärliga ledare för teatern mellan 2004 och 2011. Stina Oscarson lämnade teatern för att bli chef för Radioteatern 2011 medan Lars Rudolfsson stannade kvar som ensam konstnärlig ledare. Orionteatern är även en utbildningsteater med ett utvecklat samarbete med Teaterhögskolan och Dramatiska Institutet i Stockholm. Dessutom har man intimt samarbete med andra teaterkulturer och ett utvecklat utbyte av föreställningar med bl.a. Theatre de Complicité i London, Le Cirque Invisble från Paris och The Suzuki Company från Japan.

Datum / Tid

måndag, 23 oktober 2017 kl: 10:00

Plats

Stockholm, Orionteatern

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

0kr - 170kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad