Menu

Monster & Gudar

Stockholm

Orionteatern
lördag, 17 mars 2018 kl:13:00

I den spektakulära scenografin, med underjord, berg och vatten, får vi möta fyra som lekfullt går in och ut ur varandras drömmar. Men här finns också monster, mammor, eviga frågor och hon med hår av ormar.
Inom den grekiska mytologin beskrivs vi människor som endagsvarelser. Till skillnad från gudarnas liv – som var evigt – tedde sig ett människoliv så kort. I Orionteaterns nya barnsatsning kommer inspirationen just från dessa gamla myter.


Orionteatern, som startades 1983, har sitt ursprung i den fria barnteatern Modellteatern i Eskilstuna, som 1969 startades av en grupp teatermänniskor som Thomas Roos och under många år etablerade sig som en av Sveriges främsta barnteatrar och med vissa produktioner överförda till Sveriges Television, såsom Med slöja och svärd (1981) med bland andra Johan Rabaeus och Storklas och Lillklas (1982). Trots dessa framgångar tvingades teatern lägga ner sin verksamhet i Eskilstuna och söka en ny lämplig plats för sin fortsatta verksamhet. På Södermalm i Stockholm hittade de lösningen i en stor, före detta mekanisk verkstad och i och med flytten ändrade de namnet till Orionteatern.


Lars Rudolfsson och Stina Oscarson var tillsammans konstnärliga ledare för teatern mellan 2004 och 2011. Stina Oscarson lämnade teatern för att bli chef för Radioteatern 2011 medan Lars Rudolfsson stannade kvar som ensam konstnärlig ledare. Orionteatern är även en utbildningsteater med ett utvecklat samarbete med Teaterhögskolan och Dramatiska Institutet i Stockholm. Dessutom har man intimt samarbete med andra teaterkulturer och ett utvecklat utbyte av föreställningar med bl.a. Theatre de Complicité i London, Le Cirque Invisble från Paris och The Suzuki Company från Japan.

Datum / Tid

lördag, 17 mars 2018 kl: 13:00

Plats

Stockholm, Orionteatern

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

0kr - 295kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad