Menu

Julius Caesar

Stockholm

Orionteatern
onsdag, 17 oktober 2018 kl:19:00

Fruktan råder på Roms gator. Den gamla republiken befinner sig på tröskeln till diktatur. Mannen som har tvingat fram denna händelseutveckling är den skicklige populisten Julius Caesar. Caesar är älskad av folket men i hans närmaste krets gror misstänksamhet kring hans avsikter. Är han en diktator i vardande? En grupp idealister i hans närhet förbereder sig i det tysta på att störta den potentielle tyrannen vars gestalt kastar en lång skugga över deras demokratiska ideal.
Nu är det vilddjur som har sans och måtta men människorna har mist förståndet.

Kristofer Steens uppsättning av Shakespeares ”Julius Caesar” är en volym- och känslostark föreställning präglad av revolutionär yra, svart humor och vackra kostymer signerade Behnaz Aram. Det är en storslagen, scenisk värld, tonsatt av black metal och dark ambient, inspirerad av Flugornas herre.

Kristofer Steen är känd som gitarrist i inflytelserika bandet Refused och gjorde bejublad premiär som operaregissör med ”La Bohéme” på Norrlandsoperan 2012. Han har även regisserat kritikersuccéerna Rigoletto på Norrlandsoperan och ”L’Orfeo” på Wermland Opera.

Regi: Kristofer Steen
Scenografi: John Engberg
Kostymdesign: Behnaz Aram
Maskdesign: Theresia Frisk
Ljusdesign: Raimo Nyman

Ensemble:
Elin Söderquist
Lola Zackow
Bianca Traum
Olle Jernberg
Arina Katchinskaia
Rasmus Johansson
André Nilsson
samt 2 statister

OBS! Det förekommer stroboskop och rök i föreställningen.

Längd: ca 1 timme och 20 minuter, ingen paus



Orionteatern, som startades 1983, har sitt ursprung i den fria barnteatern Modellteatern i Eskilstuna, som 1969 startades av en grupp teatermänniskor som Thomas Roos och under många år etablerade sig som en av Sveriges främsta barnteatrar och med vissa produktioner överförda till Sveriges Television, såsom Med slöja och svärd (1981) med bland andra Johan Rabaeus och Storklas och Lillklas (1982). Trots dessa framgångar tvingades teatern lägga ner sin verksamhet i Eskilstuna och söka en ny lämplig plats för sin fortsatta verksamhet. På Södermalm i Stockholm hittade de lösningen i en stor, före detta mekanisk verkstad och i och med flytten ändrade de namnet till Orionteatern.


Lars Rudolfsson och Stina Oscarson var tillsammans konstnärliga ledare för teatern mellan 2004 och 2011. Stina Oscarson lämnade teatern för att bli chef för Radioteatern 2011 medan Lars Rudolfsson stannade kvar som ensam konstnärlig ledare. Orionteatern är även en utbildningsteater med ett utvecklat samarbete med Teaterhögskolan och Dramatiska Institutet i Stockholm. Dessutom har man intimt samarbete med andra teaterkulturer och ett utvecklat utbyte av föreställningar med bl.a. Theatre de Complicité i London, Le Cirque Invisble från Paris och The Suzuki Company från Japan.

Datum / Tid

onsdag, 17 oktober 2018 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Orionteatern

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

0kr - 305kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad