Menu

Hurula

Stockholm

Orionteatern
torsdag, 7 december 2023 kl:20:00

Dörrar öppnar 18.30 – på scen 20.00
Speltid ca 1 tim 30 minuter
Endast ståplats. Tillgänglighetsplatser bokas via info@orionteatern.se
Åldersgräns 18 år / 13 år i vuxet sällskap
Ingen återbetalning — byte till annat datum i mån av plats

Med gripande berättelser om klass, utanförskap, psykisk ohälsa och bultande hjärtan har Hurula fått motta inte mindre än tre Grammispriser för Årets Rock, såväl som kärlek från både fans och kritiker.
Presenteras av Orionteatern och Luger.
Läs mer på orionteatern.se

Orionteatern, som startades 1983, har sitt ursprung i den fria barnteatern Modellteatern i Eskilstuna, som 1969 startades av en grupp teatermänniskor som Thomas Roos och under många år etablerade sig som en av Sveriges främsta barnteatrar och med vissa produktioner överförda till Sveriges Television, såsom Med slöja och svärd (1981) med bland andra Johan Rabaeus och Storklas och Lillklas (1982). Trots dessa framgångar tvingades teatern lägga ner sin verksamhet i Eskilstuna och söka en ny lämplig plats för sin fortsatta verksamhet. På Södermalm i Stockholm hittade de lösningen i en stor, före detta mekanisk verkstad och i och med flytten ändrade de namnet till Orionteatern.


Lars Rudolfsson och Stina Oscarson var tillsammans konstnärliga ledare för teatern mellan 2004 och 2011. Stina Oscarson lämnade teatern för att bli chef för Radioteatern 2011 medan Lars Rudolfsson stannade kvar som ensam konstnärlig ledare. Orionteatern är även en utbildningsteater med ett utvecklat samarbete med Teaterhögskolan och Dramatiska Institutet i Stockholm. Dessutom har man intimt samarbete med andra teaterkulturer och ett utvecklat utbyte av föreställningar med bl.a. Theatre de Complicité i London, Le Cirque Invisble från Paris och The Suzuki Company från Japan.

Datum / Tid

torsdag, 7 december 2023 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Orionteatern

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

440

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad