Menu

HALLÅ! POPMUSIK, KICKAR Å KLÄDER - en monolog med Magnus Uggla

Stockholm

Orionteatern
lördag, 27 februari 2016 kl:16:00

- en monolog med Magnus Uggla

Magnus Uggla på Orionteatern
Monologen Hallå! Popmusik, kickar å kläder, som skrivits av Martin Luuk, har hyllats unisont av en enad kritikerkår. Föreställningen hade premiär den 21 oktober på Teater Galeasen och väckte ett stort intresse från första stund, resulterande i att biljetterna sålde slut på några timmar. Det mycket stora publiktrycket kräver både en ny scen och en förlängning av spelperioden för att fler ska erbjudas möjlighet att se föreställningen. Med stor glädje kan vi nu berätta att Magnus Uggla med ensemble flyttar till Orionteatern på Södermalm och har nypremiär 5 februari 2016.

Monologen kretsar främst kring hur karriären startade och tiden fram till debutalbumet Om Bobbo Viking, men gör även nedslag i andra delar av Magnus Ugglas karriär och liv, ända fram till idag.

Föreställningen är regisserad av Sunil Munshi, senast aktuell som regissör och scenograf för succéföreställningen Diktatorsfruar av Theresia Walser på Uppsala Stadsteater. Sunil har under de senaste åren hyllats för sina iscensättningar av pjäser som Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva av Ann Heberlein på Dramaten, Vem är rädd för Virigina Woolf av Edward Albee, (fucking) Måsen av Anton Tjechov och Elsie Johanssons debutpjäs Hjärterhus på Uppsala Stadsteater - och Molières Misantropen på Borås Stadsteater.

Förutom Magnus finns också tre musiker på scenen.

Manus Martin Luuk
Regi Sunil Munshi
Scenografi/Scenbild Sunil Munshi
Ljusdesign Tobias Hallgren
Ljuddesign och operatör Jan Apelholm
Regiassistent Nikolina Samuelsson
Musiker Rickard Nilsson, Annika Granlund, Anders Nygårds
Ljusoperatör Nora Schleu
Teknisk samordnare/Scenmästare Petter Eriksson
Kostym Dennis Bröchner
Formgivare Lars Sundh
Foto Ellinor Koda
Formgivare Lars Sundh
Regiassistent Nikolina Samuelsson
Projektledare Lisa Öhman
Producent My Blomgren
Exekutiv producent Staffan Holm

Längd: ca 1,5 timme lång, ingen paus.

Obs, inget insläpp efter föreställningens början.


Orionteatern, som startades 1983, har sitt ursprung i den fria barnteatern Modellteatern i Eskilstuna, som 1969 startades av en grupp teatermänniskor som Thomas Roos och under många år etablerade sig som en av Sveriges främsta barnteatrar och med vissa produktioner överförda till Sveriges Television, såsom Med slöja och svärd (1981) med bland andra Johan Rabaeus och Storklas och Lillklas (1982). Trots dessa framgångar tvingades teatern lägga ner sin verksamhet i Eskilstuna och söka en ny lämplig plats för sin fortsatta verksamhet. På Södermalm i Stockholm hittade de lösningen i en stor, före detta mekanisk verkstad och i och med flytten ändrade de namnet till Orionteatern.


Lars Rudolfsson och Stina Oscarson var tillsammans konstnärliga ledare för teatern mellan 2004 och 2011. Stina Oscarson lämnade teatern för att bli chef för Radioteatern 2011 medan Lars Rudolfsson stannade kvar som ensam konstnärlig ledare. Orionteatern är även en utbildningsteater med ett utvecklat samarbete med Teaterhögskolan och Dramatiska Institutet i Stockholm. Dessutom har man intimt samarbete med andra teaterkulturer och ett utvecklat utbyte av föreställningar med bl.a. Theatre de Complicité i London, Le Cirque Invisble från Paris och The Suzuki Company från Japan.

Datum / Tid

lördag, 27 februari 2016 kl: 16:00

Plats

Stockholm, Orionteatern

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

565kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad