Menu

Föreläsning: Änkor Med Makt

Stockholm

Palmesalen, ABF huset
tisdag, 21 maj 2024 kl:18:00

Om änkor som tagit över makten över industrier och tjänsteföretag efter mannens död. Hur har det sett ut från 1700-talet tills idag?
Många av världens rikaste kvinnor är änkor som beslutat sig för att fortsätta i makens spår som företagare. De har ärvt en förmögenhet, tagit över ägarmakten över affärsrörelsen och byggt vidare på makens livsverk. Fenomenet är ingalunda nytt, kvinnans väg från osynlighet till synlighet i näringslivet har varit likartad genom historien.
Vad motiverar en kvinna att ta över makten i ett företag efter att hennes affärsdrivande make plötsligt och oväntat går ur tiden, om hon inte tidigare varit engagerad i verksamheten? Och hur har det sett ut när änkor tagit makten över industrier och tjänsteföretag, inte bara i Sverige utan runt om i världen? Vilka roller har de iklätt sig, hur har ledarskapet förändrats och vari ligger det speciella med änkor som har ägarmakt?
Om författaren:Hans Sjögren (född 1960) är professor i institutionell ekonomi vid Linköpings universitet och adjungerad professor i finans- och företagshistoria vid Handelshögskolan i Stockholm.
Tid och plats:21 maj kl. 18:00, ABF-Huset, Katasalen.

Datum / Tid

tisdag, 21 maj 2024 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Palmesalen, ABF huset

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad