Menu

En Annan Värld Är Möjlig - Teatersamtal Med Ann Petren Och Ebba Petren

Stockholm

Palmesalen, ABF-huset
måndag, 30 september 2024 kl:18:00

En annan värld är möjlig är en serie teatersamtal som genomförs i ABF-huset i höst, ledda av skådespelaren Sofia Rönnegård. Gäster den 30.e september är Ann Petren och Ebba Petren. Samtalen utforskar teaterns kraft och möjlighet att förändra och gästerna delar sina personliga resor inom teatern. Publiken får även möjlighet att ställa egna frågor.
Ann Petren, utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö, har sedan 1979 arbetat som skådespelare på institutionsteatrar, regionteater, fria grupper, tv, radio och film samt verkat som pedagog på Tearerhögskolorna. Ann var med och startade Boulevardteatern 1984 och tillhört Kulturhuset Stadsteaterns fasta ensemble fram till pension 2023. Ann Petren har bl.a. tilldelats två Guldbaggar, kungamedaljen Litteris et Artibus, DNs kulturpris, Ganneviksstipendiet, Svenska Teaterkritikernas pris, Svenska akademins teaterpris.
Ebba Petren är född 1988 i Stockholm och arbetar som frilansande regissör, dramatiker, dramaturg och performer. Just nu är hon aktuell med föreställningen 1974 på Konträr i Stockholm. Tillsammans med det tvärdisciplinära scenkonstkollektivet Nyxxx har hon gjort en rad deltagarbaserade verk som visats på institutioner och fria scener runt om i Sverige såsom Orionteatern, Turteatern, Regionteatern Blekinge Kronoberg och Teater Västernorrland. Sedan 2020 driver hon Skärmteatern, en kvartersteater på nätet, tillsammans med Stina Kajaso. Ebba är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö.
Tid och plats:Måndag 30 september kl.18:00-19:00Palmesalen, plan 1, ABF-huset, Sveavägen 41
Arrangeras av: ABF Stockholm

Datum / Tid

måndag, 30 september 2024 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Palmesalen, ABF-huset

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

110

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad