Menu

KSMB releasefest + Dogge & Rodde från Latin Kings

Stockholm

Patricia
fredag, 9 juni 2023 kl:20:00

Klubb DÖD presenterar KSMB releasefesst + Dogge & Rodde från Latin Kings!

När Skärholmens Punkensemble sedermera mera kända under namnet KSMB satte segel 1978 så bestod majoriteten av materialet av covers där bandet med uppfinningsrikedom och humor knåpade ihop egna texter till. Det var huvudsakligen låtar från den punkvåg som i slutet av 70-talet svepte in från England och USA. Tom Robinsons hit ”2-4-6-8 Motorway” fick heta ”Fler poliser ska vi ha” och Sex Pistols banbrytande örhänge “God Save The Queen” blev ”God Save Fälldin” i KSMBs version där texten behandlade den dåvarande partiledaren för Centerpartiet, Torbjörn Fälldin. Man kan enkelt säga att KSMBs introduktion till att bli ett eget rockband följde samma mönster som många föregångare där tex Rolling Stones tolkade Muddy Waters & Chuck Berry & The Clash tog influenserna från tidig glamrock och pubrock etc. Genom att härma sina förebilder fick man till sist ett eget sound. För även om KSMB har utvecklats och förändrats under deras över 40 år långa karriär så har deras egenhet och särart förblivit intakt. Den musik som enligt dom själva bäst bör benämnas som ”Vrålrock” bygger fortfarande på en sällan skådad energi, närhet och passion.

Därför är det föga oväntat att KSMB på sitt nya album, med den kittlande med ack så underfundiga titeln ”Bröderna Bengtssons Hatt & Mössfabrik”, åter befinner sig vid startpunkten. Än en gång tolkar dom den musik som blev soundtracket till deras ungdom. Men om tolkningarna då det begav sig mer fungerade som hävstänger in den kommande karriären så handlar det mer om hyllningar denna gång. Resultatet har dock flera beröringspunkter. För trots att det har gått över 40 år sedan dom första ackorden togs ute i Skärholmen så är bandets oefterhärmliga energifyllda leverans intakt. När KSMB 2023 ger sig på klassiker som ”Mördare” (“Homicide” - 999), “Enkelspårig” (”One track mind”-Johnny Thunders”, “Skärholmen 127” (“Detroit 442”- Blondie) så känns som om tiden stått still. KSMB fullkomligen brinner av iver att berätta var dom kommer ifrån och varför just dom här låtarna varit en så viktig del av deras resa. Dom båda sångarna Michael Alonzo & Steppan Guiance vrider din vana trogen ur stämbanden till max utan att en tillstymmelse av originalens ungdomliga desperation går till spillo. Men mest av allt så låter det som KSMB.

För dom kärleksfullt tolkade låtarna skulle lika gärna kunnat ha skrivits av bandet själva. I några av dom mer känslosamma numren som ”Hämnden är ljuv” (”Sweet Revenge” - The 101:ers) & ”Vintern 79” (Winter of 79’”-Tom Robinson) så är det väldigt lätt att glömma att det handlar om covers. Kanske är det texterna som tillsammans med spelglädjen & den till synes outsinliga energin som gör att KSMB anno 2023 känns angelägnare än någonsin tidigare. Och det är minst sagt imponerande av ett band med över 40 år på nacken. Vrålrocken lever och har hälsan!

Dörrarna öppnar 20:00

Live från ca 21:00

Patricia, ?-Mariatorget, Söder Mälarstrand Kajplats 19

Åldersgräns 20 år

Datum / Tid

fredag, 9 juni 2023 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Patricia

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

275

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad