Menu

African Melange

Stockholm

Pygméteatern
lördag, 2 november 2019 kl:19:00

Klubb Mariama, Melange och Afrikultur presenterar en helkväll på Pygméteatern med massor av musik från de norra och västra delarna av Afrika. Ebo Krdum (Darfur, Sudan), Mamadou Sene (Senegal), Fanta Yayo (Guinea Conakry)
och Assetou Diabate, Adama Keita & Toumani Diawara (Mali).Ebo Krdum är en sångare och gitarrist från Darfur som de senaste åren spelat flitigt
runtom i Sverige med sitt band Genuine Mezziga.
Hans spelar ökenblues med starka politiska budskap.
Mamadou Sene är sångare och riti-spelare från norra Senegal, som bott länge i Sverige
Han har sjungit flera år med Ale Möller Band och sjöng även för Youssou N’Dour på Polarprisgalan för några år sedan. Fanta Yayo kommer från en stor griot-släkt i Guinéa och är både en fantastisk dansare och sångare. Hon har tidigare sjungit med bl.a banden Afrotronics och Tamala, men även turnerat internationellt med artister som Seckou Keita och Mamadi Keita Jr.
Assetou Diabate är sångerska och dansare från Mali, och kommer från Malis kanske mest kända griot-släkt. Hon är bland annat syster till världskända kora-spelaren Toumani Diabate, och kommer til Stockholm med sin son, kora-virtuosen Adama Keita och djembe-spelaren Toumani Diawara.Husband för kvällen är Robin Cochrane (balafon, percussion), Kaj Szyszkiewics (gitarrer) och SugarRay Napunyi (bas). De tre arrangörerna Melange, Klubb Mariama och Afrikultur arbetar alla på olika sätt med att stärka utbudet av afrikansk kultur i Sverige. 

Datum / Tid

lördag, 2 november 2019 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Pygméteatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad