kl: 10:00

Fotokurs Steg 1

Rålambshovsparken


BILJETTER / MER INFORMATION


Välkomna till en inspirerande fotokurs i kamerateknik och teori. Fotokursen är 4 timmar ( 2 timmar teori inomhus och 2 timmar praktik utomhus) och vänder sig till nybörjare som vill lära sig kamerans funktioner tillsammans med användbara fototekniker. I denna grundkurs blandar vi teori med praktik i lagom takt som ISO, bländare, slutartid, vitbalans, fokus och olika ljusmätningsmetoder. Denna kurs är en bra grund för dig som nyligen köpt en kamera och vill utvecklas. Du behöver en egen kamera som kan hantera manuella inställningar. Tag med kamera, laddade batterier och minneskort.
För dig som:
Vill lära dig grunderna i fotografering
Målet med kursen:
Genomgång av kamerans basfunktioner och hur man använder dem
Att lära dig hantera kameran med manuella inställningar
Förstå Slutartid, bländare och Iso
Praktiska övningar, Frysa rörelser, Rörelseoskärpa och Panorering
Fokus
Histogram
Vitbalans
Ljusmätning
Filformat
Dialog om bilder tagna under dagen för att snabbt å feedback
Genom praktiska övningar och teori kommer du att å en förståelse för kameran och dess funktioner
Förkunskaper:
Inga förkunskapskrav
Ingår:
Professionell fotograf och kursledare
Fika
Ta med:
Egen digital systemkamera eller kompaktkamera med manuella inställningar
Instruktionsbok till din kamera (inte nödvändig)
Oömma kläder som är lämpliga för dagens väderRålambshovsparken (ibland kallad Rålis) är en park i stadsdelen Marieberg på Kungsholmen i Stockholm. I väst gränsar parken mot Stockholms universitets Campus Konradsberg (tidigare Lärarhögskolan i Stockholm), i öst mot Norr Mälarstrand och Norr Mälarstrands strandpromenad och i söder sträcker den sig till Riddarfjärden. Västerbrons norra del (kallad Lilla Västerbron) spänner över parken. I sydväst ligger Smedsuddsbadet och Riksarkivet. Namnet kommer från den tidigare egendomen Rålambshovs gård.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-12-02 10:00


Plats/Lokal:

Adress:

Stockholm,


Fler tillfällen:Typ av evenemang

GenreKostnad

940kr


Kort länk hit:

Har du sett eller varit på detta evenemang tidigare? Ge oss och andra en recension eller tips!

Urval ur aktuella nyheter

Bild på Nu Ställer Sig Babsan På Scenen För Första Gången Med En Egen Föreställning Babsan  - Ett Liv I Rosa!
PRESS
24 apr
kl: 14:59

Nu Ställer Sig Babsan På Scenen För Första Gången Med En Egen Föreställning Babsan - Ett Liv I Rosa!

Nu ställer sig Babsan på scenen för första gången med en egen föreställning BABSAN - Ett liv i rosa!

Det finns nog ingen i Sverige - ung som gammal - som inte känner till Babsan - det rosa yrvädret. En glittrig, glad och galen multitalang som kan titulera sig allt ifrån tävlingsdansare, kostymdesigner, operettstjärna, musikalskådis och kolumnist. Babsan har underhållit i decennier med tv-program, showat i "After Dark" tillsammans med Christer Lindarw och nu senast turnerat landet runt med dansshowen "En dans på rosor".

Nu ställer sig Babsan på scenen för första gången i sin egna stora show: BABSAN - Ett liv i rosa! Det blir precis som det låter - show, glitter, gala och skratt. Vi kommer att bjudas på stora shownummer med dansare, roliga sketcher samt monologer där vi på ett humoristiskt sätt får följa resan genom Babsans liv. Uppväxten i Skutskär, de första stapplande stegen på Folkparks-scenerna via militärtjänsten, vidare mot storstaden med allt vad det innebar - striptörshower, dragshower, operetter, musikaler, melodifestivaler och mer därtill. Ett underbart, glittrande, skrattande och svängigt liv i rosa.
Turnéplan BABSAN - Ett liv i rosa 

11 november Norrköping - Flygeln Premiär!
12 november Vara - Konserthuset
16 november Lund - Stadsteatern
17 november Ystad - Teatern
18 november Kristanstad - Konserthuset
19 november Växjö - Konserthuset
24 november Göteborg - Draken
26 november ... Klicka för att läsa mer

Bild på Syrénbersån På Edsbergs Slott
PRESS
27 apr
kl: 19:59

Syrénbersån På Edsbergs Slott

Ett lustspel. Två eleganta herrar, i sina bästa år, sitter på kaféet i syrenbersån och minns gångna tiders äventyr och tillkortakommanden. De serveras av Agnes, en servitris med skinn på näsan. Allt sker till musik och texter av Hasse & Tage, Lasse Berghagen, Evert Taube och Jules Sylvain.

Syrénbersån på Edsbergs Slott, i Oxstallet, söndag 21/5 kl. 16.00.
Föreställningen är ca. en och en halv timme lång inklusive paus.
Välkomna till Edsbergs Slott, som ligger vackert vid norra delen av Edsviken i Sollentuna, adress Landsnoravägen 10, Edsberg. 

Vi spelar i Oxstallet som ligger nära slottet ner mot vattnet, rakt över gården från Edsviks konsthall. Oxstallet är handikappanpassat. 

Entré 200 kr. Biljetter www.kulturdirekt.se sök på MusikThalia, eller vid KulturDirekts disk i Kulturhuset vid Sergels torg, nära Stadsteaterns kassor, tel. 0760- 26 20 70, öppet må-fr 11-18, lö-sö 11-16.

Passa på att se på Edsbergs slott, det är öppet för allmänheten 21/5 kl. 13.00 - 15.00 och har fri entré.

Caféet i Edsviks konsthall har öppet fram till kl. 16.00 då konserten börjar, och ligger alldeles bredvid Oxstallet. Ev. resterande biljetter vid entrén från 15.00. 

Välkomna!

Kontakt: Britta Blavier, tel. 070- 444 48 99

britta.blavier@gmail.com... Klicka för att läsa mer

Bild på "thinking Of You" - Ny Singel Från Elias
PRESS
28 apr
kl: 14:39

"thinking Of You" - Ny Singel Från Elias

För två år sedan klev Elias fram på den svenska och internationella musikscenen med debutsingeln "Revolution", en låt som fångade både publik och kritikers hjärtan. Elias blev den andra debutanten någonsin att uppträda på TV-programmet "Skavlan", låten hördes i trailern för den amerikanska filmen "Birth of A Nation" och blev grundbulten till Cullbergbalettens senaste föreställning "Protagonist". Även Spotify gav Elias kärlek och han valdes till en av deras Spotlight artister för 2016. På Grammisgalan 2016 framförde Elias "Revolution" samt var nominerad till "Årets Nykomling" trots att debut EPn "Warcry" släppts bara två månader tidigare. I somras gav sig Elias ut på en omfattande turné runt om i Europa.
Den 28 april släpper Elias nya singeln "Thinking Of You" som liksom "Revolution" är skriven tillsammans med Joel Sjöö och HYENA samt producerad av HYENA.
- Jag skrev "Thinking Of You" som en process av ett avsked. Ett slut på en tid som varit och ett hejdå till någon som betytt mycket för mig. Någon som på sätt och vis har haft makt över mig. Denna någon kommer alltid finns kvar men bara som ett minne av en annan tid, beskriver Elias.
Elias debutalbum släpps hösten 2017.
Lyssna på "Thinking Of You" här
Se lyric videon till "Thinking Of You" här... Klicka för att läsa mer

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter