kl: 10:00

Fotokurs Steg 1

Rålambshovsparken


BILJETTER / MER INFORMATION


Välkomna till en inspirerande fotokurs i kamerateknik och teori. Fotokursen är 4 timmar ( 2 timmar teori inomhus och 2 timmar praktik utomhus) och vänder sig till nybörjare som vill lära sig kamerans funktioner tillsammans med användbara fototekniker. I denna grundkurs blandar vi teori med praktik i lagom takt som ISO, bländare, slutartid, vitbalans, fokus och olika ljusmätningsmetoder. Denna kurs är en bra grund för dig som nyligen köpt en kamera och vill utvecklas. Du behöver en egen kamera som kan hantera manuella inställningar. Tag med kamera, laddade batterier och minneskort.
För dig som:
Vill lära dig grunderna i fotografering
Målet med kursen:
Genomgång av kamerans basfunktioner och hur man använder dem
Att lära dig hantera kameran med manuella inställningar
Förstå Slutartid, bländare och Iso
Praktiska övningar, Frysa rörelser, Rörelseoskärpa och Panorering
Fokus
Histogram
Vitbalans
Ljusmätning
Filformat
Dialog om bilder tagna under dagen för att snabbt å feedback
Genom praktiska övningar och teori kommer du att å en förståelse för kameran och dess funktioner
Förkunskaper:
Inga förkunskapskrav
Ingår:
Professionell fotograf och kursledare
Fika
Ta med:
Egen digital systemkamera eller kompaktkamera med manuella inställningar
Instruktionsbok till din kamera (inte nödvändig)
Oömma kläder som är lämpliga för dagens väderRålambshovsparken (ibland kallad Rålis) är en park i stadsdelen Marieberg på Kungsholmen i Stockholm. I väst gränsar parken mot Stockholms universitets Campus Konradsberg (tidigare Lärarhögskolan i Stockholm), i öst mot Norr Mälarstrand och Norr Mälarstrands strandpromenad och i söder sträcker den sig till Riddarfjärden. Västerbrons norra del (kallad Lilla Västerbron) spänner över parken. I sydväst ligger Smedsuddsbadet och Riksarkivet. Namnet kommer från den tidigare egendomen Rålambshovs gård.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-05-20 10:00


Plats/Lokal:

Adress:

Stockholm,


Fler tillfällen:Typ av evenemang

GenreKostnad

940kr


Kort länk hit:

Har du sett eller varit på detta evenemang tidigare? Ge oss och andra en recension eller tips!

Urval ur aktuella nyheter

Bild på Nu Öppnar Ikaros - Grönans Läskigaste Attraktion
PRESS
26 apr
kl: 15:19

Nu Öppnar Ikaros - Grönans Läskigaste Attraktion

På lördag den 29 april öppnar Gröna Lunds läskigaste attraktion någonsin. Ikaros, som är den andra attraktionen av sitt slag i hela världen, är ett 95 meter högt torn där du i 90 graders vinkel, alltså helt liggandes, faller fritt mot marken i 90 km/h.

Du befinner dig högt ovanför Stockholm, sittandes i en stol, dinglandes med benen och fastspänd med en bygel över axlarna. När du börjar närma dig toppen vinklas plötsligt stolen in, och du är nu helt liggande i 90 graders vinkel med ansiktet mot marken. Sedan kommer fallet. När Gröna Lund slår upp sina portar den 29 april kommer Ikaros garanterat skilja agnarna från vetet. Vågar du utsätta dig för tidernas värsta fall?

- Ikaros är definitivt den läskigaste attraktionen vi någonsin haft på Gröna Lund, men jag hoppas att många vågar prova den. Det är en garanterad adrenalinkick utan dess like, säger Peter Osbeck, attraktionschef på Gröna Lund.

Gröna Lunds 31:a attraktion och fjärde höghöjdare
Gröna Lund tillhör redan en av världens mest attraktionstäta nöjesparker, med hela sju berg- och dalbanor. Ikaros blir tivolits 31 attraktion och fjärde höghöjdsattraktion, utöver de tre som redan finns idag (Fritt Fall, Katapulten och Eclipse). Ikaros är 95 meter hög och står på en ... Klicka för att läsa mer

Bild på Game Changer Album - Grammisnominerade Anna Christoffersson Lanserar Crowdfundingkampanj För Ett Nytt Album.
PRESS
26 apr
kl: 16:09

Game Changer Album - Grammisnominerade Anna Christoffersson Lanserar Crowdfundingkampanj För Ett Nytt Album.

Game Changer Album - grammisnominerade Anna Christoffersson lanserar Crowdfundingkampanj för ett nytt album.

''Vill du vara med och skapa ett fantastiskt nytt album tillsammans med mig?

Klicka vidare till kampanj : https://www.indiegogo.com/projects/game-changer-album-freedom/x/16446775#/

Jag är så tacksam för alla som följer mig och som varit med och supportat mig under hela musikkarriären.

Nu har jag nytt magiskt låtmaterial och mitt mål är att spela in och ge ut ett nytt album under 2017. Detta blir en game changer som vi skapar tillsammans!

Den här musiken betyder otroligt mycket för mig och den har skapats i ett team med grymma låtskrivare, musiker, producenter och publik.

Den stämningen och den känslan som skapas tillsammans genom musiken är det som jag vill fånga på ett nytt album för att sprida till ännu fler.''... Klicka för att läsa mer

Bild på Wale Släpper Sitt Nya Album "shine" En Vecka Tidigare!
PRESS
28 apr
kl: 14:39

Wale Släpper Sitt Nya Album "shine" En Vecka Tidigare!

Wale överraskade sina fans med tillkännagivandet att hans femte studioalbum SHINE släpps en vecka tidigare. Albumet som skulle släppas den 5e maj släpps istället idag den 28e april. 

Albumet innehåller singlar som "Fish N Grits (Feat. Travis Scott)", "Running Back (Feat. Lil Wayne)", "Fashion Week (Feat. G-Eazy)" och den RIAA guldcertifierande hiten "My PYT". 

Rapparen berättade nyheten om sitt tidiga släpp under gårdagens 1633 x Genius Album Listening and Live Annotation Experience modererat av Rob Markman. Fans fick höra musik från det nya albumet SHINE och Wale förklarade meningen bakom låtarna. I publiken fanns det inte bara fans och branschfolk, utan även Joe Budden, Remy MA, Papoose, Aminé och Maybach-chefen Rick Ross. 

Tillsammans med gårdagens nyhet om att albumet släpps tidigare släppte Wale den nya singeln "Shine Season" som finns att lyssna på här. Den grammy-nominerade superstjärnan startade även kvällen med att framföra låten "Trap Trap Trap" med Rick Ross på The Tonight Show Starring Jimmy Fallon som går att se här.

För att fira släppet av SHINE kommer Wale göra en stor USA turné. "THE SHINE TOUR" börjar den 5e maj i Tabernacle, Atlanta, GA och fortsätter månaden ut till finalen i House of Blues, Boston, MA.

Lyssna på nya albumet "SHINE" här.

Fö... Klicka för att läsa mer

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter