Menu

Fotokurs Steg 2

Stockholm

Rålambshovsparken
lördag, 17 november 2018 kl:10:00

Har du redan grunden? Den här kursen är för dig som vill komma vidare med din kamera.

Under dagen får du chansen att utveckla din fotografering med flera praktiska övningar utomhus, tillsammans med oss och en modell. Du förstår grunderna med kamerans inställningar och har koll på manuella inställningar. Om du vill gå vidare blir denna dag en utmärkt grund för ett mer kreativt fotograferande. Under denna dagskurs är vi mestadels utomhus och fotograferar. Vi analyserar varandras bilder och jämför resultatet.

Vi repeterar vissa grundtekniker för att de ska sitta på plats. Vi kommer att gå igenom allt ifrån komposition och ljusmätning till histogram och vitbalans. Du kommer att genomföra flera praktiska övningar och testa att frysa rörelser, rörelseoskärpa och panorering. Vi diskuterar fototekniker och tillbehör. På plats finns också en modell/ atlet. Det kan vara en Mtb-cyklist, skateboardåkare eller något annat passande för årstiden.

För att få ut det mesta av denna kurs rekommenderar vi dig att gå vår Steg 1 kurs i fotografering, efter en månad eller två är det dags för denna uppföljning. Innehåll: Snabbgenomgång av kamera, exponering, komposition.

Tänket bakom bilden Introduktion till blixt. Praktiska övningar, frysa rörelser, rörelseoskärpa och panorering. Att välja objektiv, histogram. Vad är en bra bild? Hitta bilden, olika fototekniker. Kommunikation Dialog om bilder tagna för att snabbt få feedback Genom praktiska övningar och teori kommer du att få en förståelse för kameran och dess funktioner.

Förkunskaper: Vi rekommenderar att du har gått Steg 1 eller har liknande kunskaper Ingår: Yrkesfotograf/ kursledare Kursmaterial Modell / Atlet/Fika.

Ta med: Egen digital systemkamera Objektiv: Vidvinkel, Normal och Tele Oömma kläder
Tillval: ( kontakta arrangören ) Diplom Hyr kamera.

Rålambshovsparken (ibland kallad Rålis) är en park i stadsdelen Marieberg på Kungsholmen i Stockholm. I väst gränsar parken mot Stockholms universitets Campus Konradsberg (tidigare Lärarhögskolan i Stockholm), i öst mot Norr Mälarstrand och Norr Mälarstrands strandpromenad och i söder sträcker den sig till Riddarfjärden. Västerbrons norra del (kallad Lilla Västerbron) spänner över parken. I sydväst ligger Smedsuddsbadet och Riksarkivet. Namnet kommer från den tidigare egendomen Rålambshovs gård.

Datum / Tid

lördag, 17 november 2018 kl: 10:00

Plats

Stockholm, Rålambshovsparken

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

1355kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad