kl: 18:15

Hans Edler

Restaurang OxenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Ny 60 tals show på Restaurang OXEN i Citykonferensen Ingenjörshuset på Malmskillnadsgatan 46 vid Hötorget i Stockholm. En till två minuters gångväg från T bane uppgången.

Hans Edler kommer att framföra med sina musiker älskade GULD KORN ur sin 60 tals sång katalog och även hänga på sig Fender gitarren och spela stora kända klassiska instrumental låtar.

Lyssna även in Hans Edlers senaste LIST ETTA från Svenska försäljningslistan Black Fender år 2011.

Totalt 7 musiker inklusive kör på scen under kvällarna. Restaurang Oxen öppnar kl. 18.15. Showen startar kl. 19.30. och slutar ca. 22.20. Det finns inga barbiljetter utan alla som köper platser äter obligatoriskt och betalar på plats på restaurangen
Fullständiga rättigheter på restaurangen.

Entré biljett pris kr 495:- ( bordsplats främre ), 395:- ( bordsplats mellan ), 295:- ( bordsplats bakre ) och det serveras en 1 rätts Mat, pris kr 225:- ( mat är obligatoriskt ) välj mellan Kött, Fisk eller Vegetarisk (säg även till om Matallergi).
Beställ vilken mat rätt ni önskar via Ticketmaster när ni köper biljetter.

Meny:
· Ljummen sallad med potatis, sparris och brödstekt röding

· Nattstekt högrevskärna med grovkornig senapssås, ugnsrostade rötter

· Zucchini- och kikärtstimbal med orientalisk tomatsås samt stekt kungsmusseron

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2016-10-08 18:15


Plats/Lokal:

Adress:

Stockholm, Malmskillnadsgatan 46


Fler tillfällen:Hans Edler

Hans Edler, Whole Lotta Shakin' Goin' On på Spotify

Rock'n Roll 50's At Tyrol

Whole Lotta Shakin' Goin' On

Hans Edler, Whole Lotta Shakin' Goin' On (Live) på Spotify

35 års jubileum Rock' n Roll Live at Tyrol 1993

Whole Lotta Shakin' Goin' On (Live)

Hans Edler, Jag söker efter kärlek på Spotify

Elektron Kukéso

Jag söker efter kärlek

Hans Edler, född 23 mars 1945 i Björkhagen, Stockholm, är en svensk popmusiker, skivbolagsdirektör och konsertarrangör.


Edlers mor var musiklärare och hans morfar var folkmusiker från Jämtland. Första bandet han ingick i hette The Mirrors som han spelade med i slutet av 1950-talet och början av 1960-talet. Under 1960-talet blev han något av en tonårsidol när han spelade i de två banden The Ghostriders (som senare kallade sig Mike Doughan and the Ghostriders, där Mike Doughan var Edlers artistnamn) och We 4. Senare grundade han det egna skivbolaget Marilla där han gav ut en mängd olika sorters skivor som pop, progressiv rock, barnskivor, religiös musik och klassisk musik. På 1980-talet producerade han ett flertal TV-program för SVT och skrev musik för kör. På 2000-talet har han fokuserat på dansorienterad musik och techno och fungerat som manager för unga svenska band som han försöker lansera utomlands.


1969 anmälde sig Edler till en kurs på Elektronmusikstudion (EMS) i Stockholm. Kursen leddes av Knut Wiggen och Gunnel Lundholm. Samtidigt studerade han matematik för att kunna arbeta med sitt projekt i studion. Detta ledde till att han blev studioassistent vilket gav honom än mer möjligheter att experimentera med den teknik som fanns tillgänglig. 1971 kom resultatet ut i form av LP:n Elektron kukéso som Edler gav ut på sitt eget skivbolag Marilla. Musiken på skivan som är helt och hållet skapad med datorer och annan elektronisk utrustning på EMS är en blandning av pop, psykedelia och elektroakustiska experiment. Ovanpå detta ligger Edlers mörka, ofta sorgsna sång med titlar som Jag söker efter kärlek, Vi hör ett skrik och fattig man söker efter mat. Skivan floppade och glömdes bort under lång tid. I och med att intresset för annorlunda musik och äldre elektroniska experiment med tiden ökade kom den ovanliga skivan att få kultstatus och 2004 gavs den ut på CD på det lilla skivbolaget Boy Wonder Records.


1968 släppte den då unge Stellan Skarsgård en singel producerad av Edler. Senare avslöjades det att alla de sjungna partierna var av Edler och inte av Skarsgård.Denna biografiska artikel om en svensk person behöver bilder. Har du en passande fri illustration får du gärna ladda upp den.
Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Christina Kilström Blir Stockholmsmässans Nya Cmo
PRESS
19 sep
kl: 15:40

Christina Kilström Blir Stockholmsmässans Nya Cmo

Nu är sista pusselbiten klar i vd Patric Sjöbergs koncernledning. Stockholmsmässans nya marknadsdirektör heter Christina Kilström, och den 15 oktober tar hon klivet från Vattenfall till Nordens största mötesanläggning. Hon blir ansvarig för en helt nyskapad organisation, med centraliserad marknadsavdelning och ett Design Center som inhousebyrå. Det är bara två veckor sedan nyheten...

Bild på Bob Hund Firar Helgen V. 48 På Debaser
PRESS
19 sep
kl: 12:30

Bob Hund Firar Helgen V. 48 På Debaser

...

Bild på Säsongsöppning Med Kullervo!
PRESS
19 sep
kl: 12:00

Säsongsöppning Med Kullervo!

Sibelius grandiosa ungdomsverk KullervoTorsdag 20 september, säsongsöppning kl 19.00 Lördag 22 september kl 15.00 I morgon går startskottet för Kungliga Filharmonikernas konsertsäsong - med Sibelius mäktiga symfoniska dikt Kullervo för manskör, orkester och sångsolister! Orkestern har visserligen varit aktiv sedan länge, med förra månadens sommarkonserter och inte minst den...

Hitta oss på Facebook