Menu

Hommage á J.H. Roman

Stockholm

Riddarhuset
torsdag, 24 maj 2018 kl:19:00

Stockholm Chamber Music presenterar: Hommage á J.H. Roman En musikalisk hyllning till den svenska musikens fader med Dan Laurin. En musikalisk hyllning till den svenska musikens fader som en gång i tiden startade konsertverksamhet i Riddarhuset.

Dan Laurin är en av vår tids mest omtalade blockflöjtister. Hans utpräglade klangmedvetenhet och scennärvaro har gjort honom berömd över hela världen. Dan har som interpret och skivartist med mer än trettio skivor i diskografin vunnit ett stort antal priser och utmärkelser. Hans samarbete med ledande instrumentmakare har resulterat i rekonstruktioner av tidiga instrument som öppnat en skattkammare av repertoar för en nutida publik.

Vid sidan av den tidiga musiken framför Dan gärna musik av samtida svenska tonsättare. Hans breda repertoar innefattar allt från soloverk till konserter med stor orkester och samarbeten med jazzensembler, men även elektroakustisk musik och musik för elförstärkt blockflöjt.

I denna konsert får ni höra musik av Johan Helmich Roman och hans vänner och på scenen ser ni: Dan Laurin - blockflöjt, Anna Paradiso - cembalo, Mats Olofsson - cello, Henrik Frendin - viola

Sveriges ridderskap och adel, även under metonym Riddarhuset, är en svensk korporation (sammanslutning) bestående av den introducerade adeln i Sverige, bildad 1866 efter ståndsriksdagens avskaffande genom representationsreformen. Sveriges ridderskap och adel har sitt säte i Riddarhuspalatset på Riddarhustorget i Gamla stan i Stockholm (uppfört 1641-1674).

Sveriges ridderskap och adel samlas formellt vart tredje år till adelsmöte (årsmöte) i Riddarhuspalatset, där varje släkt har en röst genom en släktrepresentant på plats. År 2013 fanns 692 levande adliga ätter registrerade och publicerade i Adelskalendern. Närmare 3 000 adliga namn med vapenplåtar introducerades på Riddarhuset under ca 350 års tid.

Riddarhuset leds av Riddarhusdirektionen (styrelsen) samt drivs av Kansliet med Riddarhussekreteraren (VD) som högste tjänsteman.

Datum / Tid

torsdag, 24 maj 2018 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Riddarhuset

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

85kr - 485kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad