Menu

Dagen svalnar - Edith Södergran i dikt och ton med Stina Ekblad

Stockholm

Riddarhuset
söndag, 13 maj 2018 kl:14:00

Stockholm Chamber Music presenterar skådespelerskan Stina Ekblad och tre av Sveriges främsta klassiska musiker som tillsammans framför ett personligt sammansatt program, där den finlandssvenska poeten Edith Södergran är huvudperson.

Vi får höra dikter, några tonsatta, ur hela hennes produktion, och musik inspirerad av Södergrans dikt och liv.

Den klassiska musiken är vald utifrån berättelsen om Edith, för att förstärka. Men det är också musik som Edith själv i flera fall kan ha lyssnat på under sin levnadstid.

Under kvällen får vi även höra ett uruppförande för recitation och kammartrio skrivet av Staffan Storm till just denna konsert. Stycket Minnen från Raivola bygger på texter från ett hemma hos-reportage om Edith Södergrans mamma som hittades i en tidning.

Övrig musik av bl.a. J. S. Bach, Jean Sibelius, J. H. Roman och Gunnar Edander.

Musiker:rnDavid Härenstam - gitarr, Henrik Frendin - viola och mandocello, Peter Fridholm - flöjt

Sveriges ridderskap och adel, även under metonym Riddarhuset, är en svensk korporation (sammanslutning) bestående av den introducerade adeln i Sverige, bildad 1866 efter ståndsriksdagens avskaffande genom representationsreformen. Sveriges ridderskap och adel har sitt säte i Riddarhuspalatset på Riddarhustorget i Gamla stan i Stockholm (uppfört 1641-1674).

Sveriges ridderskap och adel samlas formellt vart tredje år till adelsmöte (årsmöte) i Riddarhuspalatset, där varje släkt har en röst genom en släktrepresentant på plats. År 2013 fanns 692 levande adliga ätter registrerade och publicerade i Adelskalendern. Närmare 3 000 adliga namn med vapenplåtar introducerades på Riddarhuset under ca 350 års tid.

Riddarhuset leds av Riddarhusdirektionen (styrelsen) samt drivs av Kansliet med Riddarhussekreteraren (VD) som högste tjänsteman.

Datum / Tid

söndag, 13 maj 2018 kl: 14:00

Plats

Stockholm, Riddarhuset

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

0kr - 225kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad