kl: 19:00

Karlbergs Musikkår med Lättsam försommarkonsert

RiddarhusetDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Karlbergs Musikkår, Militärhögskolan Karlberg med Lättsam försommarkonsert i Riddarhuset onsdagen den 8 maj 2019


Efter ett flertal konsertsuccéer med rekordpublik är det dags för en ny glansfull blåsmusikfest med Karlbergs Musikkår i den vackra och akustiskt förnämliga Riddarhussalen i Riddarhuset i Stockholm. Den här gången bjuder kåren på en lättsam försommarkonsert med fokus på anglosaxiska kompositörer och musik som hör den skimrande försommaren till. I programmet allt från operapärlor och smäktande valser till storslagen engelsk festivalmusik, glädjefyllda operett- och musikalklassiker och flotta marschklenoder.


Konserten äger rum i Riddarhussalen onsdagen den 8 maj 2019 kl 19:00. Konserten leds av musikkårens förstedirigent Peter Göthe. Sångsolist Eva Magnusson. Konserten har två avdelningar med mellanliggande paus. Barservering innan konserten och i pausen.


Karlbergs Musikkår är en av de äldsta kontinuerligt aktiva frivilligmusikkårerna anknutna till Försvarsmakten och den enda i Stockholms stad. Den bildades 1926 och under de dryga 90 år som gått sedan dess har musicerandet varit omfattande både inom Försvarsmakten och i statsceremoniella och civila sammanhang. 1958 genomförde musikkåren sin första högvakt som sedan har följts av ett mycket stort antal.


I olika ensembleformer förenar kåren ett rikt musikaliskt kulturarv med nyskapande musicerande för att nå en bred publik med blåsmusik av hög kvalitet och för att stärka banden mellan Försvarsmakten och civilsamhället. 1985 flyttade kåren till lokaler på Karlbergs Slott och antogs samtidigt som Militärhögskolans Musikkår. Organisatoriskt tillhör den Försvarsutbildarna.


Sveriges ridderskap och adel, även under metonym Riddarhuset, är en svensk korporation (sammanslutning) bestående av den introducerade adeln i Sverige, bildad 1866 efter ståndsriksdagens avskaffande genom representationsreformen. Sveriges ridderskap och adel har sitt säte i Riddarhuspalatset på Riddarhustorget i Gamla stan i Stockholm (uppfört 1641-1674).

Sveriges ridderskap och adel samlas formellt vart tredje år till adelsmöte (årsmöte) i Riddarhuspalatset, där varje släkt har en röst genom en släktrepresentant på plats. År 2013 fanns 692 levande adliga ätter registrerade och publicerade i Adelskalendern. Närmare 3 000 adliga namn med vapenplåtar introducerades på Riddarhuset under ca 350 års tid.

Riddarhuset leds av Riddarhusdirektionen (styrelsen) samt drivs av Kansliet med Riddarhussekreteraren (VD) som högste tjänsteman.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-05-08 19:00


Plats/Lokal:

Adress:

Stockholm, Riddarhustorget 10


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook