Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Trio Brantelid Härenstam Sparf - Paganini, Mozart, Bach Och Klezmer!

RiddarhusetDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Cellisten Andreas Brantelid hör idag till den absoluta världseliten av klassiska solister och har bara det senaste åren framträtt med exempelvis London Philharmonic, BBC Symphony, Orchestre des Champs-Elysées och med artister som Gidon Kremer och Joshua Bell.
Med kvällens trio har Andreas turnerat sedan 2013 och de släppte 2017 den hyllade skivan Paganini- The Complete Trios som fick BBC Music Magazine att skriva: Paganini s virtuosity is celebrated here with panache. Each player shines in this complete collection of music” och Martin Nyström på Dagens Nyheter att instämma med: Charmar med en äkta kammarmusikalisk sinnlighet och direkthet. Inte minst tack vare gitarrens gnistrande närvaro bland de sjungande stråkarna...… denna briljanta inspelning .

”Förutom original musik av violinvirtuosen Niccolò Paganini kommer vi att få höra trios av J.S. Bach, Mozart och Haydn. Kvällen avslutas med vild, virtuos Klezmermusik med gästsolisten Emil Jonason på klarinett.

Andreas Brantelid (Danmark), Cello
Nils-Erik Sparf, violin
David Härenstam, gitarr
Gästsolist Emil Jonason, klarinett

Tider
Insläppstid: Kl 18.30
Spellängd: Ca 1 timma och 40 minuiter

För mer information vänligen besök vår hemsida:
www.stockholmchambermusic.se

Sveriges ridderskap och adel, även under metonym Riddarhuset, är en svensk korporation (sammanslutning) bestående av den introducerade adeln i Sverige, bildad 1866 efter ståndsriksdagens avskaffande genom representationsreformen. Sveriges ridderskap och adel har sitt säte i Riddarhuspalatset på Riddarhustorget i Gamla stan i Stockholm (uppfört 1641-1674).

Sveriges ridderskap och adel samlas formellt vart tredje år till adelsmöte (årsmöte) i Riddarhuspalatset, där varje släkt har en röst genom en släktrepresentant på plats. År 2013 fanns 692 levande adliga ätter registrerade och publicerade i Adelskalendern. Närmare 3 000 adliga namn med vapenplåtar introducerades på Riddarhuset under ca 350 års tid.

Riddarhuset leds av Riddarhusdirektionen (styrelsen) samt drivs av Kansliet med Riddarhussekreteraren (VD) som högste tjänsteman.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-10-16 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: