Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Inställt!
kl: 15:00

Recordare Venezia

RiddarhusetDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Blockflöjtvirtuosen Ingeborg Christophersen tillsammans med i Barokkanerne presenterar en musikalisk resa till Venedig – ”den adriatiska pärlan”, som en gång var bland de mäktigaste och rikastestäderna i världen. Med blockflöjten som utgångspunkt utforskar detta program det rika musikaliska arvet från den maritima republiken Venedig på 1600- och 1700-talet, med kompositörer som Bassano, Castello, Galuppi, Legrenzi, Marini, Uccellini och särskilt Vivaldi. Den sistnämndes talrika virtuosa konserter för flautino representerar något av den mest krävande och magnifika musiken som någonsin skrivits för instrumentet. De framställer den venetianska prestezzan, där komponerandet kännetecknades av ett hastigt skapartempo, kombinerat med en mästerlig känsla av form.

Ingeborg Christophersen är en av Norges bästa blockflöjtister och uppskattas för sin virtuositet, musikalitet och inbjudande sätt att presentera musiken. Från Bassanos diminutioner av Palestrinas fem-röstmotett, Pulchra es amica mea, till Vivaldis Il Gardellino, visar hon de många färgerna och karaktärerna i den venetianska blockflöjtsrepertoaren. Däremellan presenterar vi musik för ståkar och continuo, från Marinis melankoliska Passacaglia till Galuppis eleganta konsert i g-moll.

Ingeborg Christophersen, recorders
Huw Daniel & Jesenka Balic Zunic, violins
Mari Giske, viola
Gunnar Hauge, cello
Jadran Duncumb, theorbo
Christian Kjos, harpsichord

bTider: /b
Insläpp: 14:30
Start: 15:00
Spelläng: 1,5 timme

Sveriges ridderskap och adel, även under metonym Riddarhuset, är en svensk korporation (sammanslutning) bestående av den introducerade adeln i Sverige, bildad 1866 efter ståndsriksdagens avskaffande genom representationsreformen. Sveriges ridderskap och adel har sitt säte i Riddarhuspalatset på Riddarhustorget i Gamla stan i Stockholm (uppfört 1641-1674).

Sveriges ridderskap och adel samlas formellt vart tredje år till adelsmöte (årsmöte) i Riddarhuspalatset, där varje släkt har en röst genom en släktrepresentant på plats. År 2013 fanns 692 levande adliga ätter registrerade och publicerade i Adelskalendern. Närmare 3 000 adliga namn med vapenplåtar introducerades på Riddarhuset under ca 350 års tid.

Riddarhuset leds av Riddarhusdirektionen (styrelsen) samt drivs av Kansliet med Riddarhussekreteraren (VD) som högste tjänsteman.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-05-10 15:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: