Menu

TILL HAVS! - Marin musik i adlig dräkt

Stockholm

Riddarhuset
torsdag, 7 maj 2020 kl:19:00

Efter ett flertal tidigare konsertsuccéer i den anrika, vackra och akustiskt förnämliga Riddarhussalen i Riddarhuset, Stockholm är det dags för en ny medryckande blåsmusikfest med Karlbergs Musikkår, Militärhögskolan Karlberg. Med tema TILL HAVS! och med Stockholms försommarfagra vattenspeglar som fond bjuder kåren den här gången på flotta marina toner klädda i ståtlig adlig dräkt. Och den marina adliga dräkten kan dessutom innan konserten och i pausen beskådas i en unik och spännande utställning.


Konserten äger rum torsdagen den 7 maj 2020 kl 19:00 och leds av musikkårens konstnärlige ledare och förstedirigent Peter Göthe. Sångsolist är Eva Magnusson. Konserten har två avdelningar med mellanliggande paus. Barservering innan konserten och i pausen.


Karlbergs Musikkår är en av de äldsta kontinuerligt aktiva frivilligmusikkårerna anknutna till Försvarsmakten och den enda i Stockholms stad. Den bildades 1926 och under de dryga 90 år som gått sedan dess har musicerandet varit omfattande både inom Försvarsmakten och i statsceremoniella och civila sammanhang.


I olika ensembleformer förenar kåren ett rikt musikaliskt kulturarv med nyskapande musicerande för att nå en bred publik med blåsmusik av hög kvalitet och för att stärka banden mellan Försvarsmakten och civilsamhället. 1985 flyttade kåren till lokaler på Karlbergs Slott och antogs samtidigt som Militärhögskolans Musikkår. Organisatoriskt tillhör den Försvarsutbildarna.


Sveriges ridderskap och adel, även under metonym Riddarhuset, är en svensk korporation (sammanslutning) bestående av den introducerade adeln i Sverige, bildad 1866 efter ståndsriksdagens avskaffande genom representationsreformen. Sveriges ridderskap och adel har sitt säte i Riddarhuspalatset på Riddarhustorget i Gamla stan i Stockholm (uppfört 1641-1674).

Sveriges ridderskap och adel samlas formellt vart tredje år till adelsmöte (årsmöte) i Riddarhuspalatset, där varje släkt har en röst genom en släktrepresentant på plats. År 2013 fanns 692 levande adliga ätter registrerade och publicerade i Adelskalendern. Närmare 3 000 adliga namn med vapenplåtar introducerades på Riddarhuset under ca 350 års tid.

Riddarhuset leds av Riddarhusdirektionen (styrelsen) samt drivs av Kansliet med Riddarhussekreteraren (VD) som högste tjänsteman.

Datum / Tid

torsdag, 7 maj 2020 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Riddarhuset

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad