Menu

Balada para un Loco - Tangons sånger med Susanna Levonen

Stockholm

Riddarhuset
söndag, 7 maj 2023 kl:16:00

Norrlandsoperans egen solist, sopranen Susanna Levonen och den klassiska gitarristen David Härenstam presenterar sin egen hyllning till den store tangomästaren Astor Piazzolla, en kompositör och bandoneonist vars musik aldrig slutar beröra! Levonen & Härenstam möter en av landets mest framstående violinister, Nils-Erik Sparf, Kungliga Hovkapellets soloflöjtist Peter Fridholm, kontrabasisten Lauri Antila och ljudkonstnären Stefan Klaverdal! Det blir en oförglömlig söndag i Piazzollas fotspår!
Piazzolla förändrade inte bara en hel genre utan spred också sin tangon över hela världen och in i de musikaliska finrummen. Musikaliskt knöt Piazzolla från och med 1950-talet an till såväl jazz som den tidens konstmusik och lämnade därmed den traditionella tangon till förmån för den nya stil som kom att benämnas tango nuevo. Under kvällens konsert får vi höra allt från lite mer ovanliga stycken av Piazzolla till kända älskade stycken som exempelvis sångerna Oblivion, Balada para un loco, Los pájaros perdidos.

Susanna Levonen är född i Tammerfors och har studerat i både Sverige och Finland. Hon hör till den fasta ensemblen vid Norrlandsoperan, men har även sjungit vid Malmö Opera, Folkoperan, Göteborgsoperan och har gästat orkestrar och operahus i bl a Tyskland, Österrike, Belgien och Uruguay. Hon har prisats för starka rollporträtt såsom Salome, Carmen, Marie i Wozzeck, Amneris i Aida och Eboli i Don Carlo. För sin Sieglinde i Valkyrian på Wermland Opera nominerades hon till Årets sångerska av Opernwelt. 2015 turnerade Susanna i Argentina och Uruguay, där hon även väckte uppmärksamhet med sin tango och har sedan dess sjungit Piazzolla både i ensemble och med orkester.

Insläppstid kl:15:45
Start kl:16:00

Sveriges ridderskap och adel, även under metonym Riddarhuset, är en svensk korporation (sammanslutning) bestående av den introducerade adeln i Sverige, bildad 1866 efter ståndsriksdagens avskaffande genom representationsreformen. Sveriges ridderskap och adel har sitt säte i Riddarhuspalatset på Riddarhustorget i Gamla stan i Stockholm (uppfört 1641-1674).

Sveriges ridderskap och adel samlas formellt vart tredje år till adelsmöte (årsmöte) i Riddarhuspalatset, där varje släkt har en röst genom en släktrepresentant på plats. År 2013 fanns 692 levande adliga ätter registrerade och publicerade i Adelskalendern. Närmare 3 000 adliga namn med vapenplåtar introducerades på Riddarhuset under ca 350 års tid.

Riddarhuset leds av Riddarhusdirektionen (styrelsen) samt drivs av Kansliet med Riddarhussekreteraren (VD) som högste tjänsteman.

Datum / Tid

söndag, 7 maj 2023 kl: 16:00

Plats

Stockholm, Riddarhuset

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad