Menu

Factfulness – Tio knep som hjälper dig att förstå

Stockholm

Rival
tisdag, 29 maj 2018 kl:18:00

DN och Natur & Kultur arrangerar:


Factfulness – Tio knep som hjälper dig att förstå världen


Författarna till boken Factfulness – Hans Rosling tillsammans med Anna Rosling Rönnlund och Ola Rosling – har tagit sig an en hyfsad utmaning: att ändra hela världens sätt att tänka.


I över två decennier har de arbetat mot ett mål som kan tyckas nästan omöjligt att uppnå. De har tillägnat sig en verktygslåda av statistik, bilder, berättelser, psykologi och en rejäl dos humor. Deras bok blev genast en internationell bästsäljare.


Om Factfulness:
När vi människor får frågor om globala trender svarar vi nästan alltid fel. Studenter, Nobelpristagare och ledande politiker – alla blir besegrade i omvärldskunskap av aporna på zoo. Hur kan det komma sig?


I boken Factfulness visar Hans Rosling, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund varför vi ständigt missförstår världens utveckling, och vad vi kan göra för att rätta till våra missuppfattningar. Med utgångspunkt i tio misstag vår hjärna gör visar de hur vi kan bryta med våra tankefel och förstå världen bättre.


"Denna bok är min sista strid i min livslånga kamp mot den förödande globala okunskapen. Den är mitt sista försök att förändra människors sätt att tänka." - Hans Rosling


"En av de viktigaste böcker jag någonsin läst – en oumbärlig guide till hur man lär sig att se klart på världen." - Bill Gates


Den 1 september 2003 öppnade Hotel Rival efter en omfattande totalrenovering. Ett litet privatägt hotell på Mariatorget i Stockholm med 99 rum, en bistro med en bar, en cocktailbar i art deco stil, ett café, en salong med 700 platser. Hårdvara i all ära, men det är våra medarbetare som varje dag, kväll och natt står för det som Rival vill vara. En varm, trevlig och personlig plats för människor att mötas på. Vår ägare, Benny Andersson, har tillsammans med oss skapat ett hotell och en mötesplats som vi själva gärna besöker och bor på!

Datum / Tid

tisdag, 29 maj 2018 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Rival

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad