Lola

RivalDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Tommy Körberg axlar rollen som Lola – en åldrad & bedagad varietéartist som under 90 minuter skildrar en rörande berättelse om längtan, utanförskap, och en människas livshistoria.

Tvåmannaföreställningen har arbetats fram av Sunil Munshi och Tommy Körberg, och bygger på skickligt skådespeleri & uttrycksfull monolog elegant ackompanjerat av sång och piano. I pjäsen genomför Lola sin absolut sista föreställning, efter att på ålderns höst fått sparken av sin manager - och där går startskottet för en varmt humoristisk resa genom liv, karriär och krossade drömmar. Sammantaget har föreställningen sedan sin premiär på Cirkus setts av över 19 000 människor och tagits emot mycket varmt av så väl press som publik. Den har hyllats som ”magnifik” i Svenska Dagbladet, fått en 4:a i Aftonbladet, rört publik till tårar och mötts av otalet stående ovationer över hela landeMusiken är hämtad och inspirerad från världens alla hörn, däribland Evergreens, portugisisk fado, Schubert, jazz och 1950-talets ”Golden Age”. Tommy Körberg växlar mellan varmt, innerligt berättande och finstämd sång i ett tiotal låtar signerade bland annat Charlie Chaplin, Billy Joel, Leonard Cohen, Jules Sylvain och Hasse & Tage. Låtarna har översatts, skrivits om och arbetats fram av Björn Ulvaeus, Tommy Körberg, Tomas Andersson Wij och Peter Dalle.

Föreställningen är ca 1 tim 40 min (ej paus)

Skrivet om Lola
"[...] en skicklig mix av bittert, sött och salt som träffar precis rätt hos publiken" "Det är stående ovationer och entusiastiska kommentarer hela vägen ut till garderoben"
- Nerikes Allehanda

”Du kommer inte att glömma Lola” ”Tommy Körberg imponerar gång på gång” ””Lola" kommer att beröra många med sin längtan och lust till liv.”
- Aftonbladet (4+)
"Tommy Körberg briljerar som den åldrade divan Lola" "[...] stående ovationer av Gävlepubliken"
- Gefle Dagblad
"Körbergs röst är lika kraftfull som någonsin" "[...] ett par gånger bränner det till ordentligt"
- Göteborgs-Posten
”Tommy Körberg är magnifik som Lola” ”Körberg sjunger fantastiskt bra”
- Svenska Dagbladet
"Varietéstjärna med pondus" "Få kan gestalta Lola som Tommy Körberg och ännu färre har tillgång till såna stämband." - Västerbottens-Kuriren
”Ett hedervärt bidrag till diskussionen om vår framtid” ”Körberg har röst så det förslår”
- Dagens Nyheter
"Tommy Körberg lotsar skickligt sin publik genom Lolas resa" "Flygeln tackar med stående ovationer"
- Norrköpings Tidningar

Den 1 september 2003 öppnade Hotel Rival efter en omfattande totalrenovering. Ett litet privatägt hotell på Mariatorget i Stockholm med 99 rum, en bistro med en bar, en cocktailbar i art deco stil, ett café, en salong med 700 platser. Hårdvara i all ära, men det är våra medarbetare som varje dag, kväll och natt står för det som Rival vill vara. En varm, trevlig och personlig plats för människor att mötas på. Vår ägare, Benny Andersson, har tillsammans med oss skapat ett hotell och en mötesplats som vi själva gärna besöker och bor på!

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-14 18:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: