Menu

Störst Av Allt

Stockholm

Rival
lördag, 7 mars 2020 kl:14:00

"Störst av allt" blir teaterföreställning

Rättegångsdramat ”Störst av allt” av Malin Persson Giolito har rönt framgång efter framgång. Nu står det klart att Störst av allt blir en monolog med ingen mindre än Nour El Refai.

Historien handlar om den unga överklasseliten och en skolskjutning vid fiktiva Djursholms allmänna gymnasium. På scen tar den sig form i ett rättegångsdrama om skuld, rätt, sanning och empati – som precis likt boken utgår helt och hållet från Majas tankar och perspektiv.

Sedan boksläppet 2016 har den sålt i över 505 000 exemplar (bara i Sverige), utgivits i 30 länder, hyllats till skyarna av internationell press och agerat förlaga till den första svenskproducerade Netflix-serien.

– ”Vem talar Maja med?”, undrar många av mina läsare. Och jag har alltid, ända sedan jag började skriva Störst av allt, sett hur Maja står på en teaterscen och blickar ut mot den mörka massa som är hennes publik. Hon kräver att de ska lyssna, hon tror att hon skiter i vad de tycker, men egentligen vill hon bara förstå vad det var som hände. Nu får Maja äntligen ta plats på scen. Jag hade länge tänkt mig Nour El Refai som Maja, och när producenterna berättade att de castat henne var det inte bara en dröm som gick i uppfyllelse, det var minst två, säger Malin Persson Giolito.

– Jag är så otroligt glad att få göra det här! Jag har fightats mot jättefina namn för att få den här rollen och nu är det på riktigt, vi är redan igång och repar och det känns redan som bland det svåraste och roligaste jag gjort, säger Nour El Refai.

Störst av allt har premiär på Rival i Stockholm den 28 februari 2020 och spelas under hela våren.

Föreställningen presenteras av Blixten & Co.

Den 1 september 2003 öppnade Hotel Rival efter en omfattande totalrenovering. Ett litet privatägt hotell på Mariatorget i Stockholm med 99 rum, en bistro med en bar, en cocktailbar i art deco stil, ett café, en salong med 700 platser. Hårdvara i all ära, men det är våra medarbetare som varje dag, kväll och natt står för det som Rival vill vara. En varm, trevlig och personlig plats för människor att mötas på. Vår ägare, Benny Andersson, har tillsammans med oss skapat ett hotell och en mötesplats som vi själva gärna besöker och bor på!

Datum / Tid

lördag, 7 mars 2020 kl: 14:00

Plats

Stockholm, Rival

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

295kr - 795kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad