OK Från Orsa Till Nashville på Rival i Stockholm söndagen den 02 april 2023!
Menu

Från Orsa Till Nashville

Stockholm

Rival
söndag, 2 april 2023 kl:18:00

Från Orsa Till Nashville
KALLE MORAEUS FRIDA ÖHRN DOUG SEEGERS
Kalle Moraeus, en av vår tids största spelemän och artister föddes och har levt hela sitt liv i Orsa i Dalarna, för de allra flesta är detta ingen nyhet. Det som många dock inte känner till är att Kalle har en stor kärlek och passion till den amerikanska musik- och countrystaden Nashville. Dit har han många gånger återvänt för att uppleva den helt unika känsla och atmosfär som staden erbjuder.
I Nashville föddes idén, som med tiden vuxit fram hos Kalle, en konsert där svensk folkmusik och historia möter den amerikanska folkmusiken som främst består av country, bluegrass, gospel och blues.
I våras åkte man ut på turné och det blev succé! Nu är det dags igen och denna gång med Frida Öhrn som en av huvudartisterna!
Publiken kan förvänta sig en magisk kväll där många stora hits från stjärnor som Dolly Parton, Shania Twain, Alison Krauss, Taylor Swift, Miranda Lambert, Hank Williams, Vince Gill, Johnny Cash, George Strait, B.B. King, med flera kommer tolkas och framföras av Kalle, Frida och Doug, ackompanjerade av några av Sveriges främsta musiker.
Men publiken kommer även att få uppleva en spännande musikalisk resa i ”Från Orsa till Nashville”, från skogarna i dalarna över Atlanten till den amerikanska södern. Det blir en resa som kommer att bjuda publiken på en helkväll och ett inferno av den musik som betytt så mycket för dagens pop- och rockkultur och är en del av vårt kulturarv.
Missa inte detta unika möte mellan svensk och amerikansk folkmusik!
Kalle Moraeus – Idag en av våra mest folkkära artister, programledare och spelemän. Originalmedlem i Orsa Spelmän, som sedermera ingick i ett långt och framgångsrikt samarbete med Benny Andersson. Kalle Moraeus är också medlem i Benny Anderssons orkester B.A.O. Kalle Moraeus har programlett stora tv succéer som ”Moraeus med mera” och ”Så ska det låta”. Kalles stora intresse för countryn uppstod när han besökte Nashville och blev förälskad i den mytomspunna och musikaliska staden i Tennessee.
Doug Seegers – Spelade som gatumusikant i Nashville när han upptäcktes av Jill Johnson. Jill Johnson var i Nashville för att spela in Jills veranda och Dougs medverkan i programmet skulle förändra hela Dougs liv. Låten ”Going down to river” blev en stor hit och låg under 12 dagar etta på iTunes topplista. Doug turnerade sedan i Sverige inför utsålda konserthus och vi har sett honom i program som ”Allsång på Skansen”, ”Moraeus med mera” och ”Skavlan” med mera.
Doug Seegers bor och arbetar idag i Nashville. Nu återvänder han till Sverige för att genomföra turnén med Kalle och Frida. Doug är en artist med en livshistoria som verkligen berör, inte minst genom Dougs unika röst och musik. Även om countryn finns som ett fundament i Dougs liv så gör han också mycket rock, blues, soul, westernswing och gospel.
Frida Öhrn – Frida Öhrn har en röst man inte glömmer. En röst som verkligen sticker ut och fångar publiken med
sin sköra men samtidigt kraftfulla känsla.
Kanske är det just därför låten “Release Me” av Oh Laura med Frida i frontlinjen blev en superhit över hela världen.
Sedan dess har vi sett Frida turnera och släppa musik tillsammans med hennes band Cookies n Beans, men även solo i Melodifestivalen 2019 med låten We are one. Vi har hört hennes singlar spelas flitigt på radion 2021–2022
Under åren har hon även samarbetat med bland andra, Peter Jöback och Bo Sundström

Den 1 september 2003 öppnade Hotel Rival efter en omfattande totalrenovering. Ett litet privatägt hotell på Mariatorget i Stockholm med 99 rum, en bistro med en bar, en cocktailbar i art deco stil, ett café, en salong med 700 platser. Hårdvara i all ära, men det är våra medarbetare som varje dag, kväll och natt står för det som Rival vill vara. En varm, trevlig och personlig plats för människor att mötas på. Vår ägare, Benny Andersson, har tillsammans med oss skapat ett hotell och en mötesplats som vi själva gärna besöker och bor på!Från Orsa Till Nashville
2023-10-19 19:30:00
Blandat, KARLSKRONA, KonserthusteaternFrån Orsa Till Nashville
2023-10-20 19:30:00
Blandat, YSTAD, Ystads TeaterFrån Orsa Till Nashville
2023-10-21 18:00:00
Lund, Lunds StadsteaterFrÅn Orsa Till Nashville
2023-10-26 19:30:00
Jönköping, Konsertsalen I SpiraFrån Orsa Till Nashville
2023-10-27 19:30:00
Varberg, Arena Varberg,NöjeshallenFrån Orsa Till Nashville
2023-10-28 18:00:00
Uddevalla, Östrabo TeaterFrån Orsa Till Nashville
2023-10-29 18:00:00
Blandat, ASKERSUND, Sjöängen, Stora salongenFrån Orsa Till Nashville
2023-11-01 19:30:00
Blandat, FALUN, Kulturhuset Tio14Från Orsa Till Nashville
2023-11-03 19:30:00
Västerås, Västerås KongressFrån Orsa Till Nashville
2023-11-04 18:00:00
Örebro, Hjalmar Bergman TeaternFrån Orsa Till Nashville
2023-11-05 18:00:00
Stockholm, Rival

Datum / Tid

söndag, 2 april 2023 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Rival

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

595

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad