Menu

Två och en Steinway- Jan Lundgren med Moonica Mac & Jojje Wadenius

Stockholm

Rival
onsdag, 15 november 2023 kl:19:30

TVÅ OCH EN STEINWAY 15 november på Rival

I höst gästas Rival av Jan Lundgren - en av våra främsta jazzpianister och kompositörer.
Under åtta exklusiva kvällar bjuder han in några av Sveriges främsta artister och musiker till konsertföreställningen Två och en Steinway. Den 15 november gästas han av Moonica Mac & Jojje Wadenius. Det blir en kväll med unika musikaliska möten, intressanta samtal och ett och annat guldkorn.

Varmt välkomna!

Konsertföreställningen ”Två och en Steinway” bygger på det klassiska musikprogrammet Två och en flygel som sändes på SVT från mitten av 70-talet och vidare ända fram till slutet av 90-talet vilket byggde på samtal och musik mellan pianisten Bernt Egerbladh och många av våra mest folkkära artister och kulturpersonligheter.

– Det känns spännande att få möjligheten att ta upp en fortsättning på det legendariska programmet Två och en flygel som Bernt Egerbladh en gång skapade. Jag gör det på mitt sätt och det är fantastiskt roligt att få fortsätta på Rival efter succen på Maximteatern hösten 2022. Artisterna som gästar mig tillhör alla mina favoriter, så jag ser verkligen fram emot våra samtal och musicerande tillsammans” säger Jan Lundgren.


Rekommenderas från: 12 år
Längd på föreställning: 2 tim. och 10 min, inkl. 25 min paus


Datum Två och en Steinway - Jan Lundgren med gäster:
Mån 16 okt – Lill Lindfors & Nils Landgren
Tis 17 okt – Lill Lindfors & Nils Landgren
Ons 18 okt – Linnea Henriksson & Bengan Janson
Mån 13 nov – Siw Malmkvist & Viktor Noren
Tis 14 nov – Alba August & Tommy Körberg
Ons 15 nov- Moonica Mac & Jojje Wadenius
Tis 28 nov – Niklas Strömstedt & Hemlig gäst!
Ons 29 nov – Edda Magnason & Mikael Wiehe

-

Om Jan Lundgren
Jan är konstnärlig ledare för Ystad Jazzfestival samt för den legendariska jazzklubben Montmartre i Köpenhamn. Redan vid fem års ålder tog Jan pianolektioner och visade sig vara en talang.

Till en början höll han sig till den klassiska musiken, men i slutändan var det jazzen som tilltalade honom mest. Vid 20 års ålder började han studera på musikhögskolan i Malmö. Karriären tog fart och det dröjde inte länge innan han uppträdde med både svenska och amerikanska jazzlegender.

Som pianist och kompositör har Jan varit en av pionjärerna att frigöra europeisk jazz från den amerikanska och banat väg för generationer av musiker som följt efter honom. 1996 gav han ut debutalbumet ”Conclusion” och har sedan dess släppt ett 50-tal album och medverkat i en rad olika projekt med framstående musiker över hela världen.

Den 1 september 2003 öppnade Hotel Rival efter en omfattande totalrenovering. Ett litet privatägt hotell på Mariatorget i Stockholm med 99 rum, en bistro med en bar, en cocktailbar i art deco stil, ett café, en salong med 700 platser. Hårdvara i all ära, men det är våra medarbetare som varje dag, kväll och natt står för det som Rival vill vara. En varm, trevlig och personlig plats för människor att mötas på. Vår ägare, Benny Andersson, har tillsammans med oss skapat ett hotell och en mötesplats som vi själva gärna besöker och bor på!

Datum / Tid

onsdag, 15 november 2023 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Rival

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad