Menu

ÄGD - Lindström & Schyffert

Stockholm

Rival
lördag, 5 april 2014 kl:19:30

ÄGD – Jakten på ett rikare liv

En scenföreställning om ekonomi av och med Henrik Schyffert och Fredrik Lindström.
Någon i vår samtid sa: Vi köper saker vi inte behöver för pengar som inte är våra för att imponera på människor som vi inte gillar”.

Svensken har aldrig druckit så mycket champagne, köttkonsumtionen står i topp, vi har aldrig varit så belånade, barnen har aldrig haft så många leksaker och antalet enzympeeling-terapeuter i Stockholmsområdet slår nya rekord. Men likt orkestern på Titanic spelar vi på medan passagerarna beställer nya iPads och placerar lånade pengar i högriskfonder som ska ”ge snabb avkastning”.

Hur kommer det sig att vi kör på när vi vet att alla tidigare ekonomiska bubblor slutat i gigantiska krascher? Har vår välfärd, som en gång var lösningen på våra problem, självt blivit det största problemet av alla? Och varför blir vi inte nöjda av all vår identitetsskapande konsumtion? Hur många cremefärgade nespressobryggare och oanvända pilatesbollar krävs det?

I detta läge presenterar Henrik Schyffert och Fredrik Lindström en humoristisk sång- och dansföreställning i väntan på den ekonomiska kollapsen. Vill man kan man förstås se det som en direkt fortsättning på Ljust & Fräschts granskning av den nutida svenska livsstilen och grävande i medelklasskomposten: fast den här gången bland glädjekalkyler, shoppingfynd, tillväxtprognoser, pensionsspardrömmar och felsydda utgiftskostymer.
Showen presenteras av Blixten & Co.
Läs mer om Ägd och anmäl dig till nyhetsbrev för specialerbjudanden, förhandsinfo och exklusiva tävlingar på www.blixten.se

Den 1 september 2003 öppnade Hotel Rival efter en omfattande totalrenovering. Ett litet privatägt hotell på Mariatorget i Stockholm med 99 rum, en bistro med en bar, en cocktailbar i art deco stil, ett café, en salong med 700 platser. Hårdvara i all ära, men det är våra medarbetare som varje dag, kväll och natt står för det som Rival vill vara. En varm, trevlig och personlig plats för människor att mötas på. Vår ägare, Benny Andersson, har tillsammans med oss skapat ett hotell och en mötesplats som vi själva gärna besöker och bor på!

Datum / Tid

lördag, 5 april 2014 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Rival

Karta (Google)

Typ

Show

Kostnad

565

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad