Menu

En man som heter Ove

Stockholm

Rival
fredag, 30 januari 2015 kl:20:00

Under våren 2015 spelas scenföreställningen av succeboken EN MAN SOM HETER OVE, med Johan Rheborg i huvudrollen, på Rival i Stockholm. Johan Rheborg har gestaltat klassiska tragikomiska karaktärer i över 20 år och i föreställningen spelar han den vresiga och missförstådda farbrorn Ove. EN MAN SOM HETER OVE är en underhållande feel good-historia baserad på Fredrik Backmans bästsäljande debutbok som sålts till över 30 länder.

Huvudrollen i scenföreställningen EN MAN SOM HETER OVE görs av skådespelaren och komikern Johan Rheborg. Johan har spelat på några av Sveriges största teaterscener och i över 20 år skapat många träffsäkra skildringar av udda karaktärer.

Fredrik Backman, författare till boken EN MAN SOM HETER OVE, är mycket nöjd med att det är Johan Rheborg som spelar Ove.

– Ska jag vara ärlig? Det är Johan Rheborg, liksom. Jag var tonåring på 90-talet, Johan Rheborg har satt en allvarlig buckla i hela min syn på humor. Mitt sätt att dra ett skämt har ett före och ett efter vissa personer, och det här är en sådan person. Om Johan Rheborg hade frågat mig om han fick sätta upp något som jag har skrivit på scen och jag hade tackat nej så hade mitt 14-åriga jag byggt en tidsmaskin och rest 19 år framåt i tiden och slagit ihjäl mig.

– CITAT FRÅN JOHAN RHEBORG OM HUR DET ÄR ATT GÖRA OVE.

EN MAN SOM HETER OVE handlar om den vresige Saab-förespråkaren Ove. Vid en första anblick kan han verka som en bitter och grinig gubbe, men skenet bedrar. Ove bor numera ensam i sitt radhus och vill helst inte ha med andra människor att göra, men gör dagliga inspektionsrundor i kvarteret för att se att det råder ordning och reda. Han grämer sig fortfarande över att han blev avsatt från bostadsrättsföreningen för flera år sedan i den där statskuppen”. Ove börjar egentligen bli ganska trött på livet, men en dag råkar de nyinflyttade grannarna backa på hans brevlåda. Den händelsen får stora konsekvenser både för Ove och hans grannar i kvarteret.

Föreställningen regisseras av Emma Bucht (“Gregorius”, “Rain Man”) och manus är skrivet av Marie Persson Hedenius som bland annat arbetat för Uppsala Stadsteater och Riksteatern.

Föreställningens längd: ca 90 min utan paus

Mer info om föreställningen finns på www.blixten.se

Den 1 september 2003 öppnade Hotel Rival efter en omfattande totalrenovering. Ett litet privatägt hotell på Mariatorget i Stockholm med 99 rum, en bistro med en bar, en cocktailbar i art deco stil, ett café, en salong med 700 platser. Hårdvara i all ära, men det är våra medarbetare som varje dag, kväll och natt står för det som Rival vill vara. En varm, trevlig och personlig plats för människor att mötas på. Vår ägare, Benny Andersson, har tillsammans med oss skapat ett hotell och en mötesplats som vi själva gärna besöker och bor på!

Datum / Tid

fredag, 30 januari 2015 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Rival

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

495

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad