Menu

En man som heter Ove

Stockholm

Rival
lördag, 18 april 2015 kl:20:00

Scenversionen av Fredrik Backmans succébok En man som heter Ove fick ta emot både stående ovationer och hyllningar i media efter premiären. Aftonbladet skriver att Johan Rheborg är fullkomligt briljant” i huvudrollen och delar ut 5 av 5 i betyg, både DN och Expressen skriver att han är perfekt” och Norrköpings Tidningar ger pjäsen 5 av 5 i betyg och skriver det går nog inte att göra en bättre scenuppsättning”.

Premiärföreställningen av En man som heter Ove” blev en stor succé. Publiken reste sig upp i stående ovationer och recensenterna var lyriska. De öste beröm över Emma Buchts regi, Marie Persson Hedenius manus och Johan Rheborgs insats i huvudrollen som Ove.

Föreställningen bygger på Fredrik Backmans bok med samma namn, som är en av Sveriges mest sålda böcker de senaste åren och som getts ut i över 20 länder. Historien handlar om den nitiske ordningsmannen Ove, som tycker att rätt ska vara rätt och att det var bättre förr när folk hjälpte sina medmänniskor. När den höggravida Parvaneh med familj flyttar in i kvarteret inleds en serie händelser som får stora konsekvenser både för Ove och hans grannar.

Pressröster om En man som heter Ove”
Nu ger Johan Rheborg En man som heter Ove en kropp, ett ansikte och känslor, på ett fullkomligt magnifikt sätt”
/Aftonbladet, betyg 5 av 5

Johan Rheborg är som klippt och skuren för Ove”
/Dagens Nyheter

Rheborg är helt perfekt som Ove”
/Expressen, betyg 4 av 5

stark enmansteater”
/Svenska Dagbladet

Det går nog inte att göra en bättre scenuppsättning”
/Norrköpings Tidningar, betyg 5 av 5

förväntningarna är skyhöga och det är lika bra att säga det redan nu: de infrias med råge”
/Katrineholms-kuriren

Jag tänkte att kombinationen av Ove och Johan Rheborg skulle bli perfekt – och det blev den också”
/Kulturbloggen

Om Johan Rheborg
Johan Rheborg har i över 20 år varit en av landets mest omtyckta komiker och skådespelare. Han har skapat klassiska karaktärer så som Percy Nilegård, Kenny Starfighter och “Fredde” i TV4:s succéserie “Solsidan”. Han har dessutom nominerats till en Guldbagge för bästa manliga huvudroll i Killinggängets film Fyra nyanser av brunt”.

Johan Rheborgs komikerkarriär började i humorgruppen Killinggänget tillsammans med bland andra Henrik Schyffert och Robert Gustafsson i början på 90-talet och tv-serier som I manegen med Glenn Killing, NileCity 105.6, Percy tårar och Torsk på Tallinn - En liten film om ensamhet.

På tv har Johan Rheborg medverkat i bland annat Parlamentet, dramaserien Cleo och humorserien Hjälp. Han har också spelat i långfilmerna Känd från tv, Kenny Begins och Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”.
På scen har Johan Rheborg bland annat medverkat i musikalerna Rock of Ages”, Singin in the Rain och Little Shop of Horrors samt i pjäserna Gifta vänner, Mellanrum och Nattpromenad på Stockholms stadsteater.
Han har även gjort shower som Rhapsody in Rock, Tältprojektet och Uggla Rheborg Ulveson.

2013 släppte Johan Rheborg fotoboken Backstage och gjorde den hyllade humor-serien Allt faller tillsammans med Jonas Gardell och Henrik Schyffert. Han samarbetade återigen med Henrik Schyffert i SVT-programmet Alla är fotografer, som nominerades till tv-priset Kristallen och som sänds i en ny säsong under 2015. Våren 2014 sände TV4 Johan Rheborgs och Henrik Schyfferts nya samarbete Jättebästisar” – en humorserie som utspelar sig i Indien med Johan Glans och David Batra i huvudrollerna.

Våren och hösten 2014 turnerade Johan Rheborg med sin hyllade standup-föreställning “Rheborg”. I slutet av året medverkade han i radions julkalender High tower” och just nu är han aktuell i humorserien Morran och Tobias” på SVT tillsammans med Robert Gustavsson.

Om Fredrik Backman
Fredrik Backman (f. 1981) är Sveriges just nu mest lästa författare. Han debuterade med “En man som heter Ove” 2012, året därpå kom “Min mormor hälsar och säger förlåt”. “Britt-Marie var här” släpptes i oktober 2014.

Föreställningen regisseras av Emma Bucht (“Gregorius”, “Rain Man”) och manus är skrivet av Marie Persson Hedenius som bland annat arbetat för Uppsala Stadsteater och Riksteatern.

Föreställningens längd: ca 90 min utan paus

Mer info om föreställningen finns på www.blixten.se

Den 1 september 2003 öppnade Hotel Rival efter en omfattande totalrenovering. Ett litet privatägt hotell på Mariatorget i Stockholm med 99 rum, en bistro med en bar, en cocktailbar i art deco stil, ett café, en salong med 700 platser. Hårdvara i all ära, men det är våra medarbetare som varje dag, kväll och natt står för det som Rival vill vara. En varm, trevlig och personlig plats för människor att mötas på. Vår ägare, Benny Andersson, har tillsammans med oss skapat ett hotell och en mötesplats som vi själva gärna besöker och bor på!

Datum / Tid

lördag, 18 april 2015 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Rival

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

495kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad