Menu

Lisa Nilsson - på turné 2016

Stockholm

Rival
fredag, 8 april 2016 kl:19:30

Lisa Nilsson är en av Sveriges mest älskade artister. Under hösten är hon bland annat aktuell i Så mycket bättre” på TV4 och med sitt nya samlingsalbum Ingen gör det bättre” som släpps den 18 december. Våren 2016 åker hon ut på en lång turné i Sverige, Finland och Danmark.

I höst är Lisa Nilsson högaktuell. Efter sitt bejublade framträdande i insamlingskonserten “Hela Sverige skramlar” fick hon i premiäravsnittet av Så mycket bättre” på TV4 de andra artisterna att börja gråta till hennes version av Niklas Strömstedts Vart du än går”.

Den 18 december släpper Lisa Nilsson samlingsalbumet Ingen gör det bättre” som innehåller det bästa från hennes imponerande karriär. Förutom hennes stora hits, så som “Himlen runt hörnet” och “Varje gång jag ser dig” och hennes duetter, Innan vi faller” med Joakim Berg från Kent och Mysteriet deg med Björn Eidsvåg, kommer samlingen även innehålla alla “Så mycket bättre”-tolkningarna.

Senast Lisa Nilsson var ute på en soloturné var i början av 2014. Nu är det dags igen.

– Det känns väldigt kul och lite befriande att få komma ut på turné igen efter ett långt musikal-år på Stadsteatern. “Chicago” var härligt och utmanande, men konserterna är ändå mest hemma för mig. Nu har jag tv-programmet ”Så mycket bättre” i ryggen och det innebär en del nya låtar och återförening med sånger jag inte spelat på länge, säger Lisa Nilsson.

Det blir också lite förändringar i orkesteruppsättningen jämfört med förra turnén.

– Några musiker är kvar, andra är borta. Ola Gustavsson avstår för att ge sin fru Ida Sand mer tid för hennes musikkarriär, David Lindvall ska till USA med Seinabo Sey, som jag älskar. Jag är stolt över Ola och David! Vår käre trummis Christer Jansson gick bort i cancer i våras. Det har varit svårt att komma vidare efter det, men nu är jag är glad över att få bjuda in Per Lindvall igen. Han spelade med mig på 90-talet, inte minst på Himlen runt hörnet-skivan och är en av världens bästa trummisar. Kvar sen tidigare är min käraste trotjänare Mattias Torell på gitarr och bästa Jesper Nordenström på piano. Jag älskar den ständiga förändringen, man utvecklas av den och jag är typen som alltid vill vidare. Turnélivet passar mig, säger Lisa Nilsson.

Pressröster om Lisa Nilssons förra Nordenturné 2014
Publiken fick uppleva någonting alldeles extra”
/Sundsvalls Tidning, betyg 5 av 5

Det är stil och soul hela vägen, med en av landets allra mest självklara scenpersoner”
/Aftonbladet, betyg 4 av 5

Hela konserten är som en enda kärleksförklaring”
/Piteå Tidningen

Konserten presenteras av Blixten & Co. Läs mer om oss på www.blixten.se och anmäl dig till vårt nyhetsbrev på Kundklubben eller gilla oss på facebook.com/blixtenco för konserttips, erbjudanden och tävlingar.

Den 1 september 2003 öppnade Hotel Rival efter en omfattande totalrenovering. Ett litet privatägt hotell på Mariatorget i Stockholm med 99 rum, en bistro med en bar, en cocktailbar i art deco stil, ett café, en salong med 700 platser. Hårdvara i all ära, men det är våra medarbetare som varje dag, kväll och natt står för det som Rival vill vara. En varm, trevlig och personlig plats för människor att mötas på. Vår ägare, Benny Andersson, har tillsammans med oss skapat ett hotell och en mötesplats som vi själva gärna besöker och bor på!

Datum / Tid

fredag, 8 april 2016 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Rival

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

495kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad