kl: 19:30

Russell Howard

Rival


BILJETTER / MER INFORMATION


Russell Howard som är en av Storbritanniens största komedistjärnor har redan nu – ett och ett halvt år i förväg – bokat in uppträdanden i 30 städer runt om i världen 2017. Turnén kommer att pågå från februari till juli. Den 7 juni uppträder han på Rival i Stockholm och den 9 juni på Lorensbergsteatern i Göteborg. Det är första gången Russell Howard kommer till Sverige, och turnén heter förstås ”Round the World”.
”Round the world”-turnén inleds på Irland och avslutas i Australien. Däremellan ger Howard bland annat föreställningar tio kvällar i rad på Royal Albert Hall i London.
På hemma plan är Russell Howard inte bara känd från live-scenen utan även som programledare i både radio och TV. Tionde säsongen av hans succéserie ”Good News” hade premiär på BBC2 i slutet av oktober
Alla avsnitten läggs ut på YouTube på Russell Howard’s Good News för oss som bor utanför Storbritannien.

Lokal: Rival

Den 1 september 2003 öppnade Hotel Rival efter en omfattande totalrenovering. Ett litet privatägt hotell på Mariatorget i Stockholm med 99 rum, en bistro med en bar, en cocktailbar i art deco stil, ett café, en salong med 700 platser. Hårdvara i all ära, men det är våra medarbetare som varje dag, kväll och natt står för det som Rival vill vara. En varm, trevlig och personlig plats för människor att mötas på. Vår ägare, Benny Andersson, har tillsammans med oss skapat ett hotell och en mötesplats som vi själva gärna besöker och bor på!

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-06-07 19:30


Plats/Lokal:

Adress:

Stockholm, Mariatorget 3


Fler tillfällen:Typ av evenemang

GenreKostnad

385


Kort länk hit:Russell Howard

Russell Joseph Howard, född 23 mars 1980 i Bath, Somerset, är en brittisk komiker, som vunnit flera priser för sin humor. Han har bland annat hamnat på Zoo magazines topp 10 lista över "Englands roligaste komiker 2005", där han hamnade på nummer 2. Han vann "Best Compère" på Chortle galan 2006. Han var även nominerad för en "if. comedy" för sin Edinburgh Fringe Festivals nummer, Wandering, 2006.2004 bad BBC Radio 1 Howard att skriva för, och uppträda i deras komediserie "The milk run" (mjölkrundan). Han var även med i "Banter" (småprat), med Andrew Collins och Political Animal (Politiska djur), för BBC Radio 4.


Han är en del av den fasta panelen i det politiskt satiriska panelprogrammet Mock the Week. Han har även gjort gästspel i 8 out of 10 cats, Would I lie to you?, Live at the Apollo, The Secret Policeman's Ball 2008, Law of the playground och Never Mind the Buzzcocks.
Har du sett eller varit på detta evenemang tidigare? Ge oss och andra en recension eller tips!

Urval ur aktuella nyheter

Bild på Sharks På Sommarturné - Start På Fredag I Göteborg!
PRESS
22 maj
kl: 10:00

Sharks På Sommarturné - Start På Fredag I Göteborg!

Duon Sharks, just nu hyperaktuella med låten "Money", beger sig ut på en sommarturné som kickar igång i Göteborg nu på fredag. Därefter besöker de bland annat Distortion i Danmark och Summerburst i Stockholm.

Sharks består av Sophia Englund och Susanna Friberg. Efter att ha upptäckt varandras musikbloggar gick de från klasskompisar till bästa vänner. Sedan dess har deras låtar streamats över 3 miljoner gånger på Spotify och de har värmt upp scenen åt bl.a. The Chainsmokers och Veronica Maggio. Just nu befinner de sig i studion och spelar in nytt material, för ett par veckor sedan släpptes första smakprovet i form av nya singeln "Money".

På fredag kickar sommaren igång för Sharks då de spelar på Summerburst pre party i Göteborg, efter det väntar gig på Summerburst Stockholm, Distortion i Köpenhamn, Dreamhack i Jönköping och två (!) spelningar på Sensommar i Sundsvall.

- Vi lever för sommarturnéerna men i år blir det lite extra speciellt! Vi är redo, är ni?!, hälsar Sharks.

Turnéplan
26 maj - Göteborg/Push, Summerburst pre party
31 maj - Köpenhamn, Distortion
10 juni - Stockholm, Summerburst
14 juni - Torslanda, Summerwind
19 juni - Jönköping, Dreamhack
7 juli - Sundsvall, Sensommar
8 juli - Sundsvall, Sensommar
15 juli - Piteå, Pite Watercross
18 juli - Visby, Kallis
29 juli - Hudiksvall, HudikKalaset
4 augusti - Karlskoga, Putte i Parken
Fler datum tillkommer

Facebook www.facebook.... Klicka för att läsa mer

Bild på Konstnärsduon Tilpo Tar Fram 100 Målningar På Temat "tro, Hopp Och Kärlek"
PRESS
17 maj
kl: 11:50

Konstnärsduon Tilpo Tar Fram 100 Målningar På Temat "tro, Hopp Och Kärlek"

I år har uppdraget att ta fram Sveriges Allmänna Konstförenings 100-prisverk, en serie om 100 unika verk som förenas av en röd tråd, gått till konstnärsduon Tilpo; Hans Eriksson och Hanna Aihonen. Verken presenteras på SAK:s årliga utställning 3-8 oktober på Konstakademien och detta är enda chansen att se dem alla tillsammans. Tidigare konstnärer som tagit fram ett 100-prisverk har t.ex. varit Christian Partos, Astrid Sylwan och Clay Ketter.

Eftersom världen hårdnat så pass ville konstnärerna att en humanism skulle stå i centrum i 100-prisverket. På temat Tro, Hopp och Kärlek har Tilpo tagit fram 100 målningar som är magiskt realistiska berättelser med smått surrealistiska inslag. Vinnarna i årets konstlotteri får en unik målning och delar samtidigt 100-prisverket med 99 andra. I Tro, Hopp och Kärlek finns en färgstark kolorit blandad med humor och allvar, historiska och samtida scener med många blinkningar till konsthistorien, politiken och samhället i stort och i smått.

Sveriges Allmänna Konstförening (SAK) är en ideell förening med syfte att stötta samtida konstnärer verksamma i Sverige och göra konst tillgänglig för fler. SAK är Sveriges äldsta konstförening, grundad 1832 och öppen för alla intresserade, landet över.

För mer information och pressbilder, vänligen kontakta Anna Hesselbom anna.hesselbom@konstforeningen.se, 070 744 54 48 alt. gå ... Klicka för att läsa mer

Bild på Slowgold På Sommarturné
PRESS
22 maj
kl: 15:50

Slowgold På Sommarturné

Med början på Debaser Strand, nu på fredag den 26 maj, ger sig Slowgold ut på sommarturné. Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram genom drömsk prärierock. Musiken har beskrivits "som att falla handlöst med vetskapen om att man ska landa mjukt".

Albumet "Drömmar" (Playground Music) släpptes tidigare i vår och hyllningarna fortsätter;

- Slowgolds fjärde album är som studsmattor som fångar upp själen och med den ömmaste stunsen kastar den tillbaka upp i luften. Hur skulle det ens vara möjligt att stå emot Wernes egensinniga röst som världsvant svävar runt i gitarrsfärerna? - Aftonbladet

- Amanda Werne och Slowgold rör sig allt närmare den innersta kärnan i den musik man hört i sina drömmar. - Göteborgsposten


- Och som sångerska är hon rent magisk, med en förmåga att gå från bräcklig till urstark på ingen tid alls. - Dagens Nyheter


- Det finns faktiskt inget annat i Sverige som överhuvudtaget påminner om henne. - Borås Tidning

I vintras kunde vi se och höra Amanda Werne som gästsångerska i På spåret och nyligen har vi kunnat höra henne tillsammans med Ossler, både på skiva och på scen. Hon har samarbetet med Ebbot Lundberg och Freddie Wadling. Live kompas Amanda Werne och hennes Goldtop-gitarr av Johannes Mattsson på bas och trummisen Erik Berntsson.

Hä... Klicka för att läsa mer

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter