Menu

ÄGD - Vad kostar ett rikare liv?

Stockholm

Rival
söndag, 14 februari 2016 kl:15:00

Henrik Schyfferts och Fredrik Lindströms publiksuccé ÄGD – Vad kostar ett rikare liv?” om vår moderna livsstil och omåttliga konsumtion har lyfts till skyarna i media. Den är något av det roligaste, mest tankfulla och faktiskt vågade jag sett på väldigt länge” enligt Expressen och Aftonbladet kallar det en perfekt skrattfest”.

I sin nya hyllade humorshow ”ÄGD – Vad kostar ett rikare liv?” tar Henrik Schyffert och Fredrik Lindström en närmare titt på vårt moderna sätt att leva och svenskens förhållande till pengar och lycka. Genom att syna vår galna samtid, och inte minst sina egna brister, gör de oemotståndlig humor av svidande sanningar om den ständiga jakten på ett rikare liv.

Vi när ju alla drömmen om ett bättre liv. Att bli rikare, jobba lite mindre för barnens skull, bygga ut verandan och bli solkyssta i mörka januari. Och vägen till lycka i dagens samhälle stavas konsumtion, i alla fall om vi frågar reklamen, tidningarna och våra politiker. Den eviga ekonomiska tillväxten tycks vara lika helig som amen i kyrkan var för hundra år sedan!

Och visst är det härligt att sukta efter det där nya läppstiftet i nude-rosa, Nespressobryggaren som gör kaffe med ihållande smaktoner eller den senaste mobiltelefonen vars batteri håller nästan hela flygningen till Thailand?

Samtidigt vet vi att det senaste decenniets konsumtionsexplosion gör att vi lever långt över våra tillgångar. Om alla på jordklotet skulle leva som vi svenskar gör skulle vi behöva två jordklot till. Men vad som än händer får vi inte bli nöjda. Hela vårt ekonomiska system bygger på att vi ständigt ska vilja ha mer. Med nöjda och lyckliga medborgare stannar Sverige!

Alla stora framgångsfenomen går dock förr eller senare under – Romarriket, it-bubblan och Ace of Base. Så medan vi tillsammans skrattar åt hur vi lever idag passar Henrik Schyffert och Fredrik Lindström även på att ställa den högst relevanta frågan – är det vår tur härnäst?

Humorduon Henrik Schyffert och Fredrik Lindström har liknats vid giganter som Hasse och Tage och med ”ÄGD – Vad kostar ett rikare liv?” är de nu tillbaka med en ny storslagen humorshow.

Pressröster om “ÄGD – Vad kostar ett rikare liv?”
man skrattar sig tårögd”
/Aftonbladet, betyg 5 av 5

något av det roligaste, mest tankfulla och faktiskt vågade jag sett på länge”
/Expressen, betyg 4 av 5

“det är något sympatiskt över både projektet och framförandet och jag börjar faktiskt tänka på Hasse & Tage”
/Kulturnytt

“Schyffert och Lindström kompletterar varandra på ett lysande sätt”.
/Corren, betyg 4 av 5

“Det här är nog bland det bästa som går att se på en scen just nu”
/Uppsala Nya Tidning

en riktigt rolig och tankeväckande föreställning”
/Eskilstuna Kuriren

Den 1 september 2003 öppnade Hotel Rival efter en omfattande totalrenovering. Ett litet privatägt hotell på Mariatorget i Stockholm med 99 rum, en bistro med en bar, en cocktailbar i art deco stil, ett café, en salong med 700 platser. Hårdvara i all ära, men det är våra medarbetare som varje dag, kväll och natt står för det som Rival vill vara. En varm, trevlig och personlig plats för människor att mötas på. Vår ägare, Benny Andersson, har tillsammans med oss skapat ett hotell och en mötesplats som vi själva gärna besöker och bor på!

Datum / Tid

söndag, 14 februari 2016 kl: 15:00

Plats

Stockholm, Rival

Karta (Google)

Typ

Show

Kostnad

565kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad