Menu

Sagoverkstad Med “Alfvén & Enescu I Musikskogen”

Stockholm

Rumänska kulturinstitutet
tisdag, 3 oktober 2017 kl:17:30

Tisdagen den 3 oktober kl.17.30
Rumänska kulturinstitutet
Skeppsbron 20, Stockholm
Medverkande: Cristina Andone, Arina Stoenescu, Camilla Lundberg
Fri entré!
På engelska

Rumänska kulturinstitutet bjuder till lanseringen av den tvåspråkiga volymen (rumänska och svenska)- “Alfvén & Enescu i Musikskogen”, av barnboksförfattaren Cristina Andone, hennes senaste titel i Sagor från Musikskogen, tisdag den 3 oktober 2017 kl.17:30
Författaren kommer att delta i ett samtal med journalisten och musikkritikern Camilla Lundberg och den grafiska designern och förläggaren Arina Stoenescu om de möjligheter som musik och bild skapar för barnens kognitiva och emotionella utveckling, men också om olika sätt att introducera klassisk musik för barn och utveckla deras intresse för denna musikaliska genre.
I samband med bokens lansering finns också en liten utställning med föremål från författarens samling av rumänska folkdräkter och traditionella smycken samt dockor föreställande sagofigurer från bokserien.

“Alfvén & Enescu i Musikskogen” är en ny bok ur Cristina Andones i Rumänien välkända serie Sagor från Musikskogen, illustrerad av Adriana Gheorghe, Sebastian Opri?a och Thea Olteanu, vars huvudgestalter är inspirerade av världens stora kompositörer av klassisk musik. Böckerna syftar till att på ett lekfullt sätt introducera klassisk musik för barn och med fantasins hjälp bidra till deras musikaliska allmänbildning.

Cristina Andone (f. 1976) är författare, pedagogisk aktivist och kreativitetstränare. Hennes böcker, Sagor från Musikskogen, sålda i Rumänien och Moldavien i över 120 000 exemplar, syftar till att på ett lekfullt sätt introducera klassisk musik för barn. Seriens nio titlar inspirerade av olika välkända tonsättare blandar fantasifulla berättelser med lättläst musikteori som anpassats för barn.
Arina Stoenescu (f. 1969) är grafisk designer, pedagog och förläggare som arbetar för att förbättra människors kommunikation genom typografi och grafisk design. Som doktorand på bokhistoria, vid Lunds universitet forskar hon om kopplingen mellan typografi och politik i dagspressen i Rumänien under kommunisttiden 1948-1989.
Camilla Lundberg, (f. 1950) är en musikkritiker och debattör. Hon skriver för bland annat Dagens Nyheter och Expressen, före detta musikchef på Sveriges Television och återkommande medverkande i olika musikprogram i Sveriges Radio och SVT.

Evenemanget organiseras i samarbete med förlaget pionier press och inträdet är gratis.

Förhandsanmälan till miryam.diko@rkis.se

Datum / Tid

tisdag, 3 oktober 2017 kl: 17:30

Plats

Stockholm, Rumänska kulturinstitutet

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Gratis

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad