Menu

Iiris Viljanen - En finsk jul

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
tisdag, 6 december 2022 kl:19:30

“Kommer du till julen
kommer du då hem
tillbaks till landet
där du blev till för länge sen”
Ingen låt sätter ord på känslan inför julen lika hjärtskärande som Iiris Viljanens »Brevväxlingar«. Det kritikerrosade albumet »En finsk jul« släpptes 2020 och åkte på hyllad turné 2021. Nu är det dags att uppleva julens mest vemodiga julkonsert igen!
»En finsk jul« fångar känslan av storhelgen. När allting stannar upp för några dagar, och man träffar – eller inte träffar – sin familj. När man tänker lite extra på de som gått bort och inte finns med oss längre. Känslan av tiden som går och har gått.
Iiris med band spelar klassiska finska jullåtar i ny tappning varvat med modern nyskriven jazz. Det svenska och finska språket blandas sömlöst med varandra. Det blir sirligt pianospel och virtuosa flöjtmelodier, varma toner från kontrabas och slagverk.
En stämningsfull konsert som inte räds armod och elände. Fast kanske kan också eländet kännas lite lättare att hantera med lite fin finsk musik i öronen.
Medverkande
Iiris Viljanen: piano, sång
Felisia Westberg: kontrabas
Mischa Grind: slagverk
Lisa Grotherus: klarinett
Nils Berg: klarinett, tvärflöjt, saxofon
Citat från förra turnén 2021:

"Deppigt och vackert när Iiris Viljanen firar finsk jul" 5/5 - Dagens Nyheter
"Julen är räddad!" - Upsala Nya tidning
"Utöver längtan och saknad bjuds också värme och humor" 4/5 - Göteborgs-Posten

Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

tisdag, 6 december 2022 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad