Menu

CABOOM

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
onsdag, 5 april 2023 kl:20:00

CABOOM - remastered
Pulserande rytmer, atletisk dans och rå energi
Stockholm International Tap Dance Festival har nöjet presentera SEBASTIAN WEBER DANCE COMPANY och "CABOOM”! Denna föreställningen öppnar 2023 års festival och missa sedan inte heller finalshowen med flera av världens bästa steppdansare från USA, 9 april här på Södran.
CABOOM handlar om kaos. Om rädslan och osäkerheten som skapar kaos, men också om de äventyr och möjligheter som uppstår av kaos. Det är rått och opolerat, trotsigt och hänsynslöst, och sedan ömtåligt och mjukt igen. För att visa det räcker det inte med 100% energi utan 150, alltid, varje gång.
Här får du upptäcka stepp på ett nytt sätt: steppdansens musikaliska kraft kombineras med den visuella kraften i modern dans. SWDC är tankeväckande, kvicka och överraskande. Det är argt, ömt, fånigt, men aldrig likgiltigt.
På scen:
Sebastian Weber (GER), Vilma Kananen (SWE), Janne Eraker (NOR), Helen Duffy (UK), Gaetan Farnier (FRA), Fran Žugli? (CRO), Doortje Peters (NED)
Choreography: Sebastian Weber + Company
Choreography assistant: Michela Pesce
Photo: Jörg Singer
Production: Gesa Volland und Sebastian Weber GbR in Cooperation with LOFFT — Das Theater
Remastering: Sebastian Weber Dance Company gGmbH in Cooperation with LOFFT – DAS THEATER
Funded by: Fonds Darstellende Künste, Stadt Leipzig Kulturamt, Kulturstiftung des Freistaates Sachsen, DansBrabant (NL)
Denna föreställning är en del av Stockholm Tap Festival 2023 som pågår 5-11 april. Med deltagare från ca 45 länder är det en av världens största steppfestivaler med performance, battles, jams, och workshops för alla nivåer, helt nybörjare och upp.
www.stockholmtapfestival.se
Med stöd från Stockholms stad och Kulturrådet

Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

onsdag, 5 april 2023 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

95

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad