Menu

Sagan Om Karl-Bertil Jonssons Julafton

Stockholm

Scalateatern
söndag, 2 december 2018 kl:19:00

Tage Danielssons “Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton” sätts upp på Scalateatern

Scalateatern har det stora nöjet att presentera Tage Danielssons “Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton”. Den älskade berättelsen om 14-åringen som tar från dom rika och ger till dom fattiga är för många en lika självklar tv-tradition som Kalle Anka och har berört flera generationer svenskar.

Nu blir sagan äntligen scenföreställning med några av Sveriges absoluta toppnamn. Henrik Dorsin berättar sagan på scenen och står även för bearbetningen och nyskrivna sångtexter. Regi och koreografi gör Anna Vnuk, legenden Per Åhlin skapar produktionsdesignen och kapellmästare är Carl Bagge.

– Det känns otroligt skoj att få vara med om att iscensätta “Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton”, säger Henrik Dorsin. Att få arbeta med Tage Danielssons text och med en levande legend som Per Åhlin är helt fantastiskt. Dessutom ser jag verkligen fram emot att åter få möjlighet att samarbeta med Anna Vnuk. Tillsammans ska vi skapa en föreställning med prat, sång, musik och dans!

I rollerna ser vi några av våra främsta skådespelare som bland andra Anton Lundqvist som gör rollen som den heroiska postarbetaren Karl-Bertil Jonsson. Föräldrarna “Den ömma modern” och “Fadern Tyko Jonsson” spelas av Vanna Rosenberg och Peter Dalle.

I samband med föreställningen erbjuder Scalateaterns restaurang i sann “Hasse & Tage-anda” julbord i tre olika prisklasser: ”Byrådirektör", ”Vanligt folk" eller ”Fattig sate". För att boka plats vänligen kontakta Scalateatern. Tfn: 08-14 35 70 eller info@scalateatern.se

“Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton” har premiär 8 november och spelas endast fram till den 13 januari 2019, så köp dina biljetter i god tid!

Direktör-soffan info!
I biljetten ingår 3 glas cava/alkoholfritt samt popcorn. Priset avser 3 personer

Datum / Tid

söndag, 2 december 2018 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Scalateatern

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

435 - 1865

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad