Menu

Dockhumor På ScalaStockholm

, Scalateatern
tisdag, 3 december 2019 kl: 19:00

Scandinavian Puppets, så kallar sig Petter Lennstrand (Allram Eest, Upp i det blå) och Björn Carlberg (Kjell, Operation Klotty). Tillsammans är de Sveriges mest erfarna dockspelare för tv. Men, nu gör de för första gången helt om för att tillsammans utforska vad som händer om de ställer sig på en teaterscen tillsammans. Med sig har de ett gäng av sina mest populära karaktärer från tv-produktioner som Kjell, Allram Eest och Operation Klotty. Men vi kommer även att bjudas på nya ansikten som till exempel resejournalisten Hans Skägga och Gergei Basso, den arenafyllande ståuppkomikern från Kirgovsk. Genom sina produktioner har de bevisat att deras dockhumor inte bara är förunnat de allra minsta så när de nu intar Scalateatern så är det med en föreställning för den lite vuxnare publiken. Kort sagt – det kommer bli en galen och fullständigt underbar föreställning och dessutom en unik chans att se dessa kändisdockor live för första gången.

Björn Carlberg
Björn har länge varit verksam dockspelare och var bl.a. med i julkalendern “Allram s Höjdarpaket” där han spelade dockan Lipton. Han ligger även bakom kultserien “Kjell” som först hade premiär på ZTV men som sedan gjorde en andra säsong på SVT och en julkalender på TV4. Björns senaste projekt var den hyllade serien “Operation Klotty” som hade premiär på SVT 2019. Där skrev han manus samt spelade de flesta av karaktärerna tillsammans med Petter Lennstrand.

Petter Lennstrand
Petter har skapat och producerat många TV-program så som “Höjdarna”, “Janne och Mertzi”, “För alla åldrar” etc. Hans senaste egna projekt var långfilmen “Upp i det blå” som hade premiär 2016. Petters mest kända skapelse är troligen figuren Allram Eest som hade en egen talkshow på SVT som hette “Allra mest tecknat”. Senare dök han upp i flera andra sammanhang som Melodifestivalen, Julkalendern, Söndagsöppet med mera. Petter var även med som dockspelare i tv-serien “Operation Klotty” där han bl.a. spelade Klotty själv, Margareta Cooperschmidt samt gängledaren Risto.

Datum / Tid


2019-12-03 19:00

Plats

Scalateatern
Stockholm, Wallingatan 32-34

Typ

Musik

Kostnad

225kr - 490kr

         

Hitta evenemang

Fritext     
                                        

Datum: Alla dagar


Tillbaka Sök

Välj stad