kl: 18:00

Sm I Ordvitsar 2020 - Kvaltävling

ScalateaternDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Sveriges bästa ordvitsare gör åter upp på Scalateatern!

SM i Ordvitsar 2020 är en ordvitstävling där de tävlande ska framföra sina ordvitsar (samt improvisera fram ordvitsar) på bästa möjliga vis. Det är publiken som röstar och bestämmer vem som vinner och vem som försvinner. Röstningen sker via en mobilapp.

SM i Ordvitsar hölls för första gången 2009 på ett hotell på Södermalm i Stockholm. Responsen var genast succéartad och har sedan dess har evenemanget arrangerats varje år med slutsålda hus över hela landet. Tio Svenska Mästare har korats och nu är det dags att utse den elfte! Förra årets vinnare var Karl Vilén, från Göteborg.

Tre deltävlingar i Malmö, Göteborg och Stockholm kommer att plocka ut två finalister från varje ort. Dessa sex kommer sedan att utkämpa en final med förra årets vinnare Karl Vilén.

Två tävlingar kommer hållas på Scalateatern:

STOCKHOLMSDELTÄVLING den 4:e april 2020
- 8-12 tävlande anmäler sig och gör upp om två platser till finalen.

FINAL den 18:e april 2020
- 6 finalister och förra årets vinnare gör upp om att tituleras Svensk Mästare i Ordvitsar.

SM i Ordvitsar arrangeras av Pontus Ströbaek, Isak Jansson, Thomas Eriksson och Adeel Faqih.

SM i Ordvitsar går till på följande vis:
Kvaltävlingen:

I första ronden (kallad FREESTYLE-RONDEN) får varje tävlande framföra 2 minuter ordvitsar (i den stora finalen får de tävlande ytterligare en minut). Publiken röstar med en mobilapp (som är gratis och kan laddas ner på plats) vilka fyra favoriter som går vidare till semifinal.

Semifinalronden (kallad RAPIDWORD) är en utslagsrond. En bild visas på projektorduken. Utifrån bilden ska de tävlande dra varannan ordvits tills motståndaren inte kommer på någon ordvits eller tvekar för länge. Vinnaren går vidare till en finalrond.

De två bästa från Semifinalen möts nu i en final (SPEEDVITS) där de utkämpar en duell som liknar Semifinalronden, men med varierande bilder.


TIDIGARE VINNARE AV SM I ORDVITSAR:

VINNARE 2019: KARL VILÉN
VINNARE 2018: TOBBE STRÖM
VINNARE 2017: TOBBE STRÖM
VINNARE 2016: TOBBE STRÖM
VINNARE 2015: JOHAN HURTIG
VINNARE 2014: ANDERS NIELSEN
VINNARE 2013: FABIAN GÖRANSON
VINNARE 2012: ANDERS NIELSEN

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2021-04-09 18:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: