Menu

Sparks

Stockholm

Skandiascenen, Cirkus Djurgården
torsdag, 10 augusti 2017 kl:19:30

LEGENDARISKA POPPIONJÄRERNA I SPARKS TILL SVERIGE

Legendariska poppionjärerna i Sparks släpper nya albumet ”Hippopotamus” i september och återvänder till Stockholm på nya turnén ”The Hippopotamus Tour” för en konsert på Skandiascenen (Cirkus) den 10 augusti.

Biljetterna släpps på torsdag den 30 mars.

Sparks har haft stort inflytande på artister såsom Morrissey, Björk, The Ramones, Faith No More, Sonic Youth och Nirvana. De har alltid presenterat innovativ musik med lätt bisarra, skruvade texter. Deras musik känns omedelbart igen. Sparks har beskrivits som det smartaste och mest konsekvent utvecklande bandet i rockhistorien och har skapat ett unikt musikaliskt arv via sina album och konserter.

Genombrottsalbumet ”Kimono My House” släpptes 1974 och innehöll klassiska låtar som ”This Town Aint Big Enough For Both of Us” och ”Amateur Hour”. 1979 valde de att radikalt lägga om kursen och i samarbete med legendariska discoproducenten Giorgio Moroder släppte de det banbrytande albumet “No 1 in Heaven”.

I augusti 2009 hade Sparks musikal “The Seduction of Ingmar Bergman” premiär på Södra Teatern i Stockholm. Musikalen handlar om en fiktiv episod i regissören Ingmar Bergmans liv och var ett samarbete mellan Radioteatern, Sveriges Radio och Södra Teatern.

Under de senaste åren har Sparks regelbundet besökt Stockholm för konserter och nu är det alltså äntligen dags igen. Vi välkomnar Ron och Russell Mae tillbaka till Stockholm och Skandiascenen den 10 augusti. De kommer att ha sällskap av ett band för en konsert som man bara inte får missa.

Datum / Tid

torsdag, 10 augusti 2017 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Skandiascenen, Cirkus Djurgården

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

530kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad