Menu

Godspell

Stockholm

Skandiascenen, Cirkus Djurgården
lördag, 24 mars 2018 kl:20:00

FÄRGSPRAKANDE SHOW MED GLATT BUDSKAP

Godspell är en musikal i samma anda som Hair och Jesus Christ Superstar, med musik av den mångfaldigt Grammy- och Oscarsvinnande Stephen Schwartz känd för bland annat musikalerna Wicked och Pippin. Det är en tidlös berättelse om vänskap, lojalitet och kärlek, med några av Sveriges bästa unga artister.

Handlingen i Godspell är baserad på en rad liknelser ur framför allt Matteusevangeliet. En grupp unga människor hjälper Jesus att berätta olika kända bibliska historier genom att lekfullt blanda olika upptåg, berättarsätt och en stor dos komik. I vår uppsättning befinner vi oss i en hotellkällare där det sjuder av liv. En städare hämtar handdukar, en piccolo tar på sig arbetskläder, säkerhetschefen pausar med en kopp kaffe, någon övar på en gitarr. Plötsligt går en propp och det blir kolmörkt.

Därefter blir inget sig likt. Guds röst talar ur mörkret, Jesus kommer in som en hotellgäst, Bibelcitat blandas med nutida referenser till dagens idoler, TV och Instagram. Det är en färgsprakande show med mycket musik, alltifrån vaudeville till rock n’ roll, pop, soul och gospel.

En ensemble med några av Sveriges bästa unga popröster levererar Godspells filosofi: Att vi i vårt framgångs- och pengafixerade samhälle behöver en pånyttfödelse av budskapet om vänlighet, tolerans och kärlek.

Den prisbelönte koreografen och regissören Roine Söderlundh tar sig an denna musikal och lovar att iscensättningen blir en fröjd för både öra och öga. På Malmö Opera har Roine tidigare koreograferat både Billy Elliot och Top Hat.

Datum / Tid

lördag, 24 mars 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Skandiascenen, Cirkus Djurgården

Karta (Google)

Typ

Musikal

Kostnad

395kr - 595kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad