Menu

Anders Jansson - Radikal Optimist

Stockholm

Lilla Cirkus
lördag, 16 mars 2019 kl:19:00

Anders Jansson – Radikal Optimist

Anders Janssons första egna föreställning, “Kom in och stäng dörren, blev en stor succé med en utsåld Sverigeturné och hyllningar i media. Han beskrevs bland annat som “en av Sveriges roligaste män (Eskilstuna-Kuriren), “fullblodsproffs” (Upsala Nya Tidning) och vansinnigt rolig (Smålandsposten). Nu är den populära komikern, känd från “Hipp Hipp och “Starke Man, här med uppföljaren – ”Radikal Optimist”. Föreställningen utgår från Anders Janssons osvikliga förmåga att se världen ur en unik synvinkel. I Anders Janssons universum är det lika självklart att ha en välmotiverad rankinglista över insekter, som att bära på den fulla övertygelsen att alla maskiner har en själ. ”Radikal Optimist” har premiär den 7 februari 2019 på Lunds stadsteater och den 16 mars kommer den till Stockholm.

“Radikal Optimist är en humorföreställning i högt tempo där publiken får följa med på Anders Janssons utflykter i vardagens märkligheter och i hans träffsäkra gestaltningar av komiska karaktärer.

– Det är en naturlig uppföljare till ”Kom in och stäng dörren” – jag känner att jag har så mycket mer att berätta som inte fick plats senast. Så som min kärlek till tabletter och min skräckblandade fascination för tänkande teknik. Jag fortsätter att inspireras av vardagen och gillar att upphöja den till tio och dra ut den i absurda situationer så att den bildar egna små universum, berättar Anders Jansson.

Föreställningens namn, Radikal Optimist, kom Anders Jansson på när allt fler i hans närhet uttryckte en oro över samtiden med exempelvis klimatförändringar och en allt hårdare ton i samhällsdebatten. I dessa tider är kanske behovet extra starkt av en motvikt i form av en glädjefull och positiv föreställning?

– Jag har en optimistisk syn på livet och försöker hitta gott i det mesta. I föreställningen vill jag försöka smitta andra med min syn på livet. Folk kan kanske behöva en helkväll med en radikal optimist, säger Anders Jansson.

Nu ser Anders Jansson fram emot att möta publiken igen efter succén med “Kom in och stäng dörren, som gick för fulla hus i Lund följt av en utsåld Sverigeturné 2015-2016.


– Det var jätteroligt sist. Jag blev verkligen rörd av att komma till Piteå och se 800 personer i salongen som var där för att se mig. Det är ju ett smart upplägg också – det är billigare och smidigare att jag åker upp till dem än att 800 pitebor ska behöva åka ner till mig i Skåne.

Om Anders Jansson
Anders Jansson är kanske mest känd för sina populära karaktärer Tiffany Persson från Staffanstorp, journalisten Morgan Pålsson och programledaren Mike Higgins för “Svenska för nybörjare” i humorprogrammet Hipp Hipp, som han gjorde tillsammans med Johan Wester. De började samarbeta redan i grundskolan och har tillsammans bland annat gjort spex, karnevaler, ”Jansson & Wester” i P4 och humorshower så som ”500” och Köp mjölk, Skriv bok”.

Anders Jansson har även varit programvärd för Sommar i P1 (2005) och Vinter i P1 (2010), programledare för Melodifestivalen tillsammans med Nour El-Refai (2014), gjort webbserien Tiffany arbetstränar” (SVT) och programlett fredagsunderhållningen Roliga timmen” (SVT). Han har också gjort humorserien Skolan” (TV3) och tre säsonger av komediserien Halvvägs Till Himlen” (C More/TV4).

Just nu är Anders Jansson aktuell i pjäsen “Till varje pris på Göteborgs stadsteater, i fotbollsmagasinet Mellan raderna” på Viaplay och Expressen, samt med inspirationsföreläsningar för företag.

Datum / Tid

lördag, 16 mars 2019 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Lilla Cirkus

Karta (Google)

Typ

Show

Kostnad

460kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad