Menu

Ásgeir - The Day After Tour

Stockholm

Skandiascenen, Cirkus Djurgården
onsdag, 13 februari 2019 kl:20:00

Ásgeir

2012 års hyllade “Dýrð í dauðaþögn” innehöll 10 spår av självranskande folkpop i det absoluta toppskiktet. Författad på föräldrarnas bondgård med sin pensionerad far och tillika poeten Einar Georg Einarsson som medskribent.

Över en natt blev Ásgeir ett fenomen i sitt hemland. Vinnare av ”Årets Album 2012” i Icelandic Music Awards och skivan. “Dýrð í dauðaþögn” kom slutligen att uppskattas ha sålt i sån stor upplaga att 10% av befolkningen på Island har ett exemplar av den. Förra året landade det omåttligt hyllade albumet Afterglow, och nu är ny spännande musik i görningen.

Efter ett hyllat tillika slutsålt besök på våra breddgrader förra året har vi nu äran att åter välkomna Ásgeir till Sverige – denna gång för en spelning på Skandiascenen i Stockholm den 13 februari. Biljetterna släpps fredag 7 december klockan 10:00 via Luger.se!

Samtidigt som de sorgfyllda tonerna av 2014 års engelskspråkiga version ”In the Silence”, med texter direkt översatta av den hyllade engelska trubaduren John Grant, porlade genom Top 40-listorna över bäst sålda album i flera länder så hade Ásgeir slutligen fått ett internationellt erkännande. Och i början av 2014 tillkännagavs att Ásgeir var en av de tio vinnarna av European Border Breaker Awards och nu spelade han för utsålda hus hela vägen ända bort till Operahuset i Sydney.

2017 släppte Ásgeir sitt andra album, Afterglow, som kännetecknas av hans numera självsäkra status som en av samtidens mest intressanta röster av idag. Albumet balanserar ambitiöst mellan isande elektroniska skuggor á la Bon Iver, James Blake och ANOHNI tillsammans med soul, R&B och även en del gospel från olika epoker och platser.

Arrangör: Luger

Datum / Tid

onsdag, 13 februari 2019 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Skandiascenen, Cirkus Djurgården

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

355kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad