Menu

Simply Red + Belinda Carlisle + Natalie Imbruglia

Stockholm

Skansen
onsdag, 17 augusti 2022 kl:17:00

Simply Red grundades i Manchester och gjorde sin debut 1985 med albumet Picture Book och har sedan dess nått stora framgångar med singlar som Holding Back The Years och If You Don’t Know Me By Now, vilka båda har nått nummer ett på den amerikanska Billboard Hot 100. I september 1991 släpptes albumet Stars som gjorde succé världen över och blev det bästsäljande albumet i Storbritannien både 1991 och 1992.
Under Brit Awards 1992 och 1993 tog Simply Red emot pris för bästa brittiska grupp och 1987 fick de tre Grammy Awards-nomineringar. Sedan dess har bandet med sångaren Mick Hucknall i spetsen sålt över 50 miljoner album.
Detta blir Simply Reds första konsert i Sverige på 13 år.
**Belinda Carlisle **har en bakgrund i bandet The Go-Go’s som bland annat hade framgång med albumet Beauty And The Beat som hamnade på förstaplatsen på Billboard. Under andra hälften av 1980-talet fick hon enorma hits över hela världen med bland annat Heaven Is A Place On Earth - som nådde förstaplatsen på Billboard Hot 100 – och Circle In The Sand och Leave A Light On. Belind Carlisle har fortsatt släppa plattor och 2017 kom den senaste som fick namnet Wilder Shores.
Natalie Imbruglia är sångerska och skådespelerska med en kristallklar röst och en empatisk personlighet. Denna multitalang blev en internationell stjärna med sin monsterhit ’Torn’, som är en cover av Ednaswaps låt med samma titel. Imbruglias version av ’Torn’ banade vägen och satte tonen för alternativrock i flera år framöver. Singeln ’Torn’ blev direkt en hit i Storbritannien och sålde över två miljoner exemplar. Internationellt blev låten en sensation och hamnade på topp tio i hela Europa och i hemlandet Australien.
Idag har Natalie Imbruglia släppt ett ytterligare album som heter ’Firebird’ som kom ut 2021. ’Firebird’ är ett album med originallåtar som hon har samarbetat med diverse artister. För att nämna några; The Strokes Albert Hammond Jr, The Magic Numbers Romeo Stodart, Eg White, Fiona Bevan med flera. Albumet beskrivs som eklektiskt och innehåller glada optimistiska låtar. Förra året var sångerskan med i den brittiska versionen av Masked Singer och vann den tredje säsongen med låten ’Story of My Life’ som hon tidigare i år släppte som en singel.
Entré till Skansen ingår i biljetten, så du kan besöka parken i lugn och ro innan konserten startar.


Skansen är ett friluftsmuseum med djurpark på Djurgården i Stockholm, grundat av Artur Hazelius. Skansen invigdes den 11 oktober 1891. Namnet kommer från den skans som Karl XIV Johan lät uppföra åt sin son Oscar I att användas som lekplats, denna skans låg intill nuvarande Håsjöstapeln. På Skansen finns idag (2014) cirka 140 byggnader från Skandinavien, det äldsta är Vastveitloftet från 1300-talet.

Datum / Tid

onsdag, 17 augusti 2022 kl: 17:00

Plats

Stockholm, Skansen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

695kr - 1295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad