NATIONALTEATERNS Rockorkester - Rickfors, Ronander & Hylander med band

SkansenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Biljettsucce för NationalTeaterns RockOrkester’s vårturne - nu är det klart med ny sommarturne 2014!

Redan före turnepremiären har man beslutat att förlänga NationalTeaterns RockOrkester’s konsertturne med en ny sommarturne 2014. Längs turnen kommer NationalTeaterns RockOrkester att få sällskap av Eldkvarn - med vilka de genomför två exklusiva konserter tillsammans – samt av Mikael Rickfors, Mats Ronander & Dan Hylander med band, som kommer att gästa vid fem tillfällen. Se orter och gäster för respektive ort nedan. Festen fortsätter!

- Det känns fantastiskt roligt, och att intresset för vårturnen är så stort kunde vi bara drömma om. Vi längtar alla till att få bege oss ut på turnen nu och tillsammans med gäster till sommaren känns underbart, säger Ulf Dageby.

Nationalteatern går rakt in i proletärhjärtat - Expressen
Nationalteaterns Rockorkester framför bara gamla låtar, de enda låtarna som finns i Trädgårdsföreningen. Men gammal är äldst och ingen tycks klaga ...

NATIONALTEATERNS ROCKORKESTER
Nationalteatern gjorde i början mindre spelningar och teateruppsättningar. 1972 kom debutalbumet Ta det som ett löfte följt av Livet är en fest som kom 1974 och innehåller flera låtar som blivit klassiker.
Låtarna var smakprov från Nationalteaterns pjäser och ursprungligen egentligen inte avsedda att framföras separat, utanför sitt sammanhang.

1980 skildes rockgruppen från teaterverksamheten och NationalTeaterns RockOrkester bildades. Denna konstellation gav bara ut en skiva, Rövarkungens ö (1980) och genomförde året därpå en avskedsturne. Man återförenades 1991 med bejublade spelningar på Rondo i Göteborg, samt för slutsålda konserter på Trädgårdsföreningen i Göteborg och Sjöhistoriska i Stockholm. Av originalmedlemmarna i RockOrkestern återstår idag Ulf Dageby, Nikke Ström och Håkan Nyberg. År 2002 anslöt gitarristen Håkan Svensson till bandet och sedan 2005 är Mattias Hellberg sångare i Nationalteatern.
Läs mer via www.nationalteatern.nu

RICKFORS, RONANDER & HYLANDER
Mikael Rickfors, Mats Ronander och Dan Hylander har alla tre varit ikoner, pådrivare och stöttepelare i svenskt musikliv sedan sent 60-tal/tidigt 70-tal och förutom alla de artister som de har jobbat med genom åren, så har de också i egna namn gett oss låtar som ”Vingar”, ”Skuggor I Skymningen” och ”Gör Mig Lycklig Nu” samt oräkneliga konserter och album. Nu tillsammans på samma scen, med ett knippe väl utvalda låtar och med all den energi och erfarenhet som fyra decennier i rockens tjänst kan ge.

Mat, öl, vin finns till försäljning
Konsertstart 19:30
Entre till Skansen ingår i biljetten på eventdagen


www.nojet.se
Skansen är ett friluftsmuseum med djurpark på Djurgården i Stockholm, grundat av Artur Hazelius. Skansen invigdes den 11 oktober 1891. Namnet kommer från den skans som Karl XIV Johan lät uppföra åt sin son Oscar I att användas som lekplats, denna skans låg intill nuvarande Håsjöstapeln. På Skansen finns idag (2014) cirka 140 byggnader från Skandinavien, det äldsta är Vastveitloftet från 1300-talet.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2014-08-28 18:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Eldkvarn

Eldkvarn, Vår Lilla Stad på Spotify

Pluralism

Vår Lilla Stad

Eldkvarn, Fulla För Kärlekens Skull på Spotify

Svart Blogg (Deluxe Edition)

Fulla För Kärlekens Skull

Eldkvarn, Kärlekens tunga på Spotify

Diamanter - 80-Talet

Kärlekens tunga

Gruppen bildades 1971 i Norrköping av bröderna Plura och Carla Jonsson och deras kompis Tony Thorén. Deras första album, Elisabet, kom 1974 under gruppnamnet Piska mig hårt. Namnet byttes till Eldkvarn 1976. Eldkvarn är fortfarande ett aktivt band och sedan länge baserat i Stockholm. Carla, Plura och Tony är fortfarande kvar i gruppen men de övriga medlemmarna har växlat. Bandets nuvarande uppställning har dock stått sig ända sedan mitten av 1990-talet.

Bröderna Jonsson och Tony Thorén började spela tillsammans i Norrköping 1971 under namnet Piska mig hårt.[2] Namnet var inte helt okontroversiellt, och en av bandets spelningar fick till exempel annonseras under namnet Blixt & dunder. Medlemmarna flyttade med tiden till Stockholm och bandet baserades kring ett av den tidens många kollektiv. I början av 1974 spelades bandets in av radioprogrammet Tonkraft. Genom kontakten med medlemmar i Blå Tåget fick bandet kontakt med skivbolaget MNW och fick spela in en LP där. Skivan blev dock ingen större succé och i musikrörelsen sågs det introverta bandet med konstigt namn och inte särskilt politiska texter oftast som en främmande fågel.

Bandet ombildades något år senare. Ett par nya medlemmar värvades och Carla Jonsson lämnade bandet för några år. Vid den här tiden skedde också namnbytet till Eldkvarn. Eldkvarn spelade som storband några år ute på olika musikforum runtom i landet. Musikaliskt spelade de ett slags progg, med influenser från bland andra Bob Dylan och Velvet Underground. Mot slutet av 1970-talet bytte bandet dock ett par medlemmar och även musikalisk stil. Vid den här tiden gjorde för första gången Werner Modiggård premiär i Eldkvarn. Eldkvarn tog åt sig av den framväxande punkrocken och började spela kortare och kaxigare låtar, något som kom att leda till stor kommersiell framgång med albumet Pojkar, pojkar, pojkar.

Efter att under åren 2009 och 2010 inte ha gett ut något nytt studioalbum, men däremot turnerat flitigt och – särskilt vad gäller Plura – exponerats relativt mycket i media, släppte Eldkvarn sommaren 2011 låten Fem tjänstemän (Balladen om Eldkvarn). På hösten samma år kom albumet De berömdas aveny och gruppens andra samlingsbox, Den goda skörden.