Menu

Bonny Light Horseman + Amigo The Devil

Stockholm

Slaktkyrkan
lördag, 10 juni 2023 kl:20:00

Artist: Bonny Light Horseman + Amigo the DevilDatum: 10 juniLokal: SlaktkyrkanLokal: Hus 7Tid: 20:00Åldersgräns: 18+





Slaktkyrkan sörjer Northern Trail- och STHLM Americanas konkurs. När vi hörde nyheterna ville vi försöka rädda upp så gott vi kunde.
Därför att ett brett och rikt kulturliv är något alla tjänar på. De med biljetter till STHLM Americana kommer in gratis till konserten med Bonny Light Horseman och Amigo the Devil som alltså var tänkta att spela på festivalen.
Det innebär att det finns extremt begränsade biljetter tillgängliga till konserten för övriga.

När Anaïs Mitchell, Josh Kaufman och Eric D. Johnson först samlades som Bonny Light Horseman 2018 hade varje medlem redan den typ av karriär som de en gång bara drömde om. Mitchell, till exempel, hade gjort en rad snygga album i framkanten av modern folksång, även innan hennes musikal Hadestown blev en Broadway-succe. Som producent och multiinstrumentalist hade Kaufman arbetat med en bländande rad hjältar och kollegor, från Bob Weir och The National till The War on Drugs och Josh Ritter. Och i nästan ett kvarts sekel hade Johnson skrivit intrikat indiepop som Fruit Bats. Men Mitchell hade aldrig varit med i något band som inte bara spelade hennes låtar. Johnson hade länge bara fokuserat på sitt band (diverse samarbeten som The Shins till trots), dess enda konstanta medlem. Och Kaufman arbetade till stor del med att förbättra visionerna och förhoppningarna hos andras band. Bonny Light Horseman-bandet erbjöd alltså den mycket sällsynta möjligheten för vuxna att lära sig något nytt med nya vänner, med ett skyddsnät under sig vid behov.
Inget nät skulle naturligtvis visa sig nödvändigt: Bonny Light Horsemans självbetitlade debut 2020 var en modern folkmusik-mästarklass, där trion återskapade hundraåriga transatlantiska standarder med enkel elegans och oändlig förundran. Perfekt timing för trion eller perfekt kemi mellan dess medlemmar? Vem vet, egentligen? Ja? Hur som helst, dessa GRAMMY-nominerade, listtoppande inspelningar antydde inte bara förnyade möjligheter för åldrande sångböcker utan markerade också ankomsten av en trio som var fullt kapabel att omorientera det bredare folklandskapet.

Danny Kiranos, mer känd under sitt artistnamn Amigo the Devil, är en amerikansk singer-songwriter, gitarrist och banjospelare. Hans musik är influerad av amerikansk folk, country, rock och heavy metal, med teman som mord, död och andra mörka ämnen, vilket har lett till att hans musik kallas "Dark Folk" eller "Murderfolk". Kiranos skapade skivbolaget Liars Club Records med skivbolaget Regime Music Group.
Kiranos föddes och växte upp i Miami, Florida. Han är son till en grekisk far och en spansk mor, och påverkades av den traditionella musiken från båda kulturerna. Han började spela gitarr när han var runt fjorton och gick sedan med i ett band med vänner till honom vid sexton. I denna grupp började han turnera runt i Florida. När han var sjutton började han flytta runt i landet. Han åkte först till Kalifornien för att gå på Los Angeles Film School för att göra skräckfilmer men hoppade snabbt av och skrev in sig på en lokal kulinarisk skola. Han slog sig så småningom ner och arbetade inom bryggeribranschen. I San Francisco, Kalifornien, började Kiranos gå under sitt artistnamn Amigo the Devil. Han började vinna popularitet för sina energiska liveframträdanden och byggde upp en fanbase.
Nu efter flera skivor och EPs är han en världsartist och vi förbereder oss för en klassisk kväll på Slaktkyrkan.

Datum / Tid

lördag, 10 juni 2023 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Slaktkyrkan

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

275

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad