Menu

Shabaka

Stockholm

Slaktkyrkan
onsdag, 13 november 2024 kl:20:00

En av London-jazzscenens absoluta frontmän, tillika Fasching-bekante rörblåsaren Shabaka Hutchings kommer med sitt nya soloprojekt till Slaktkyrkan. Nu med ett fokusskifte från hans både egensinniga och storslagna tenorspel, vilket vi lärt känna i grupper som The Comet Is Coming, Sons of Kemet och Shabaka & The Ancestors, till flöjter från hela världen i allmänhet och den japanska bambuflöjten shakuhachi i synnerhet.
Shabaka Hutchings har öppnat en ny portal i sitt musicerande, med fokus på en andlig jazz med ett meditativt, minimalistiskt sound. På färska soloplattan samarbetar han med den unga yppersta samtida jazzeliten, basisten Esperanza Spalding, harpisten Brandee Yonger och pianisterna Nduduzo Makhathini och Jason Moran samt vokalisterna Saul Williams och Lianne La Havas. 
Albumet spelades in under långa sammanhängande sessioner i legendariska Van Gelder-studion i New Jersey, studion som fött klassiska jazzalbum som Miles Davis Kind of Blue och John Coltranes A Love Supreme. Timtal av Shabakas och hans medmusikers sessioner har sedan redigerats ned till plattan Perceive Its Beauty, Acknowledge Its Grace där de mest utsökta melodiska och atmosfäriska fragmenten orkestrerats fram.
Det är långt från Sons of Kemet men nära Shabakas kärna. Outsäglig vackert och helt ny musik från en av den samtida jazzens främsta. 

Konserten arrangeras av Fasching.

Datum / Tid

onsdag, 13 november 2024 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Slaktkyrkan

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

350kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad